Eerste Marktconcert: Orgelpreuvement met WoutKalkmanMemorial

06 jul , 6:36 Agenda
wout kalkman memorial
Stichting Ludens
Zaterdag 6 juli staat het eerste Marktconcert van dit jaar in het teken van het traditionele Orgelpreuvement met WoutKalkmanMemorial.

Marktconcerten

Ook in 2024 organiseert de stichting Ludens, in samenwerking met stadsorganist Jan Willems, een serie Marktconcerten rond het Maarschalkerweerd-orgel van de Basiliek Sint-Jan. Deze gratis inloopconcerten, met een lichtvoetige programmering, vinden plaats op zaterdagmiddagen in juli en augustus om 15.00 uur, tijdens de markt en de openstelling van de Basiliek. De concerten trekken jaarlijks vele bezoekers die genieten van de diverse muzikale optredens.

WoutKalkmanMemorial

Het eerste Marktconcert van dit seizoen, op zaterdag 6 juli, zal een bijzondere combinatie zijn van het traditionele Orgelpreuvement en het WoutKalkmanMemorial Marktconcert. Na het overlijden van de bekende Oosterhoutse organist Wout Kalkman in 2019, besloot de stichting Ludens om elk jaar een concert aan hem te wijden. Wout, die ook onder het pseudoniem Walter Barendse componeerde, wist met zijn optredens een breed publiek te bereiken door een zorgvuldig samengesteld programma van klassieke, populaire en jazzmuziek. Dit jaar zullen zijn dochters Danielle, Kat en Annemarie, samen met Antony Hermus en de muzikale adviseurs van Ludens, hem muzikaal eren.

'Geheim' programma

Hoewel het programma traditioneel tot het laatste moment geheim blijft, wordt er al gespeculeerd over een gevarieerd aanbod met mogelijk een Bolero-blokje, werken van Walter Barendse, stichtelijke orgelmuziek van Feike Asma, een Bach-koraaltje en vrolijke jazzmuziek van John Walter Bratton en Martin Easthope. Een programma om van te smullen, voor ieder wat wils. Voor meer informatie over het Maarschalkerweerdorgel en het volledige programma van de Marktconcerten klik je op de onderstaande link.