Boerenbruiloft op de Markt gaat gewoon door ondanks code geel

Het Boerenbruidspaar van 2015
Het Boerenbruidspaar van 2015
Foto: Jeff Maanders / OCS De Smulnarren

Vanmiddag worden Jaonus en Hendrien weer in den onecht verbonden tijdens de traditionele Boerenbruiloft. Dit jaar zal deze plaatsvinden op het Hatsekiedeeplein op de Markt in plaats van de Heuvel en La Cantina. We belden even met Edward Heijne, voorzitter van de commissie Boerenbruiloft of code geel van het KNMI nog roet in het eten kon gooien. Zijn antwoord: “Code geel… dat staat voor bier!” Kortom, vanmiddag gewoon om 13.00 uur de act op de Markt en rond half twee de huwelijksvoltrekking op het Hatsekiedeeplein.

Maaltijd en herdenking

Ook dit jaar is er na het huwelijk volop eten verkrijgbaar. Per ‘opschep’ betaal je twee stapbonnen voor een diversiteit aan stamppotten en toebehoren. Er is na het bordje, de vork, de placemat en de beker ook een nieuw item toegevoegd aan de collectie ‘Aandenkens aan de Boerenbruiloft’. Dit collectors item kun je voor 1 bon aanschaffen voor en na de ceremonie.

Vindt Jaonus zijn Hendrien op tijd?

Jaonus zoekt al tijden een boeiende vrouw. Wat vrij lastig is, want Jaonus is van CV Wite gij iets beters dan…?! (beter bekend als de vereniging met de stropdassen). En daar krijg je het al… Stropdassen! Een beetje kenner van het Boek Vijfig Tinten Grijs, weet wat dat betekent. Janus heef Yvonne Jaspers ingeschakeld en na een lange zoektocht is het einde bijna nabij. Vanmiddag zal Janus zijn boeiende vrouw gaan ontmoeten. En als het klikt… dan zullen zij tijdens de Boerenbruiloft trouwen. Bijna een ‘wedding at frst sight’ dus. Hopelijk zegt de bruid ‘yes to the dress’ en ook tegen Jaonus.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen