Blog Afvalrace: Joyce Kop stelt zich voor

Joyce met 'haar mannen'
Joyce met 'haar mannen'
Foto: Joyce Kop

“Maandag 28 september werd ik enorm verrast. Ik was naar fysiotherapie de Warande gelokt voor een fit test. Oke, die fit test moesten we alsnog doen, maar daar kwam Eric ineens binnen! Gefeliciteerd! Ik zag het bordje en wist het meteen! Yes! Ik ben gewoon 1 van de gelukkigen die 180 dagen begeleid gaat worden naar een fitter, gelukkiger en gezonder leven! Wat een geweldige kans die ik natuurlijk met beide handen aangrijp!

Ik zal mezelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Joyce Kop en ik ben 29 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriend Roy en zoontje Sem van 3 in Oosterhout. Ik zal proberen mijn verhaal zo persoonlijk mogelijk te vertellen, iets dat ik best moeilijk vind, want ja.. wil en moet iedereen alles wel weten?! Maar als we het doen, doen we het ook helemaal en niet maar voor de helft.

Toen ik Roy eind 2006 leerde kennen was ik zeker een aantal kleding maten slanker. In 2007 zijn wij gaan samenwonen en ja.. dat is gezellig! Allemaal lekkere dingen in huis en ’s avonds vaak iets op tafel voor bij de tv. Natuurlijk is dit niet de enige oorzaak. Ik ben ook best wel een stress eter. Als het even niet zo goed gaat of er is iets aan de hand, dan pak ik vaak iets lekkers en voel ik mezelf (denk je) weer wat beter. Totdat.. je spijt hebt van dat lekkers en zo begint het cirkeltje natuurlijk weer opnieuw…Dan is er volgens mij ook nog zoiets als.. aanleg?! Ik hoef maar naar een koekje te kijken of hij zit er al aan.Blog 1 Foto 3

In 2012 is Sem geboren. Een prachtig en geweldig lief mannetje waar we enorm trots op zijn! We willen heel graag een broertje of zusje voor Sem. Helaas mocht dit in maart en in juni van dit jaar niet zo zijn. Niet dat mijn gewicht daar de oorzaak van is, pech hebben zeggen ze dan… maar natuurlijk zijn dit wel moeilijke gebeurtenissen die een plekje moeten krijgen.

Hierbij komt dat ik PCOS heb. In het kort betekent dit dat mijn hormonen soms niet helemaal doen wat ze moeten doen en dit is niet altijd even handig bij het zwanger worden. Ook slanke personen kunnen dit hebben, maar feit is wel dat gewichtsverlies hier positief op kan werken. Soms  is het “makkelijk” op te lossen door tabletjes te slikken waarmee ik de laatste twee keer gewoon zwanger ben geraakt,  maar hoe mooi zou het zijn als ik die niet meer nodig zou hebben net als bij de zwangerschap van Sem. Ook toen was ik nog heel wat kilo’s lichter.Blog 1 foto 4

In het ziekenhuis werd ik met name in juni erg geconfronteerd met mijn gewicht daar ik helaas ook een operatie moest ondergaan en voor de operatie op de weegschaal moest. Die drie getalletjes zijn erg blijven hangen!  Ik merkte dat het nu echt tijd werd het aan te gaan pakken. Niet alleen voor mezelf en mijn gezondheid maar ook voor mijn gezin. Zekerder zijn waardoor ook gelukkiger, mezelf niet meer afvragen of dat wel helemaal lekker zit in die ene attractie of dat ene terrasstoeltje, gewoon in alle winkels kleding shoppen en een actievere en fittere moeder zijn voor Sem.

De eerste dagen van de afvalrace zitten er nu op. Ik ben maandag 5 oktober gestart samen met mijn personal trainer Jochen. Een super leuke, maar zware training in het bos! Ik merkte gelijk dat je dan vaak net dat stapje verder zet wanneer je denkt dat je eigenlijk niet meer kan. 

Buiten het trainen met Jochen komen er groepstrainingen waarbij je elkaar kunt helpen en stimuleren. Ook ga ik aan de slag bij fysiotherapie de Warande in o.a. het zwembad. Natuurlijk let ik ook op mijn eten en daarin gaat diëtiste Marleen mij verder begeleiden. Vooral ’s avonds vind ik het lastig, maar vooralsnog kan ik mezelf goed beheersen.

Brenda (deelnemer Afvalrace Dongen 2014 red.) is er voor de morele support! Zij weet natuurlijk precies hoe alles is omdat zijzelf vorig jaar mee heeft gedaan in Dongen.  Ik heb al heel veel leuke en lieve reactie mogen ontvangen. Ook heel veel steunbetuigingen n.a.v. het overlijden van mijn vader op 29 september j.l. Bedankt daarvoor! Ik wil ook mijn familie en beste vrienden bedanken. Als ik mijn trainingen heb mag Sem vaak bij hen gaan spelen. Ik waardeer dit enorm want laten we eerlijk zijn, zonder hen zou het allemaal niet mogelijk zijn.Blog 1 Foto 2

Ik wil ook gelijk van de gelegenheid gebruik maken om in het bijzonder Eric en Jochen te bedanken. Zij zijn naast het trainer zijn ook echt begaan. Dit heeft me zeker geholpen om toch gewoon te beginnen in deze toch moeilijke tijd. Ik had kunnen zeggen van laat maar even.. nu even niet.. maar nee.. we gaan er voor de volle 100% voor! Natuurlijk ook een beetje voor mijn vader!”

Let’s do this!

Joyce wordt begeleid door Jochen Kronenberg van EDJ Sports 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen