Afvalrace Joyce Blog 2: “Wat een rollercoaster!”

Foto: Afvalrace Joyce

Vorige week zijn de drie kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in het komende half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op oosterhout.nieuws.nl schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de tweede blog van Joyce.

Wauw! Week twee zit er gewoon alweer op! Wat een rollercoaster aan ervaringen in een korte tijd!

“Afgelopen week was mijn eerste ‘volle’  trainingsweek. Buiten de personal training met Jochen ook mijn eerste groepstraining gehad onder begeleiding van Jochen en Eric. Erg pittig maar wat een voldoening erna! Van amper bewegen naar 5 keer trainen in de week! Mijn geluksmomentje is echt mijn warme douche na het sporten! Ben het zo’n beetje gaan zien als mijn beloning. Gaaf! Ik heb het toch maar weer mooi gedaan denk ik dan!

Donderdagmiddag  voor het eerst het water in voor hydrotherapie samen met Jois van fysiotherapie de Warande. Heerlijk! Bijna ontspannend maar toch ben je, ongemerkt, goed in beweging. Donderdagavond de eerste running therapie, ook onder begeleiding van Jois.  Ik zeg eerlijk, die viel tegen! Je komt jezelf op bepaalde moment echt tegen.

Waar ik dan ook achter ben gekomen, eigenlijk in alle trainingen wel, is dat ik vaak te snel wil. Niet zozeer dat ik snel resultaat wil zien, dat is altijd leuk, maar ik wil mezelf vooral niet laten kennen. Ik meet mezelf snel aan anderen en wil al net zo snel en hard gaan, maar realistisch gezien kan dat gewoon nog niet. Een leermomentje dus!

 Intussen Marleen ook ontmoet en ik ben erg benieuwd hoe mijn voedingsplan eruit gaat zien. Wat voeding betreft zal ik de komende tijd ook nog veel kunnen leren. Etiketten leren lezen, snelle en langzame koolhydraten.. genoeg om me nog in te gaan verdiepen! Aandachtspuntje is ook meer water drinken, he Jochen 😉

Ook erg leuk om te zien is dat mensen in mijn omgeving er ook allemaal rekening mee houden en zien dat ik dat snoepje niet meer pak en eerder een glaasje water vraag. Even inhakend op de voeding.. wil ik graag even iets met jullie delen. Iets dat gewoon zo moest zijn zeggen veel mensen en inderdaad ook wel erg toevallig was..

Vorig weekend gingen wij met ons zoontje naar Stada in Breda omdat er iets leuks voor hem te doen was. Ik zag een stand met boeken van Radmilo Soda (personal trainer bij o.a het televisieprogramma Obese met Wendy van Dijk). Een hoop gezonde recepten en ik dacht; ‘die wil ik!’ “U kunt hem laten signeren, want hij is er zelf ook” zei de jongen die ze stond te verkopen. Dat liet ik me geen twee keer zeggen natuurlijk en ik zocht hem op. Even een praatje gemaakt, natuurlijk ook over de Afvalrace, een persoonlijk stukje in mijn boek met handtekening en natuurlijk een foto! Yeah! Leuk!

Op de video zien jullie mij twee verschillende oefeningen doen. Boxen, toch wel een favoriet en stoeien met de battle ropes. Dat laatste vond ik er op tv altijd zo leuk en makkelijk uitzien en ik wilde dit altijd al eens proberen! Zeker leuk, maar geloof me, het is zwaar! Had de afgelopen week  toch wel wat momentjes waarop ik het zwaar had. Niet helemaal lekker, maar 2 paracetamol nemen en gaan! Spierpijn en gewoon moe.. Je merkt gewoon dat je lichaam er ook even helemaal aan moet wennen, maar het weerhoud me er totaal niet van om weer vol goede moed aan de volgende training op het programma te beginnen! Ik wordt wat fitter en het is gewoon leuk om er zo mee bezig te zijn! Ik houd mijn doelen in zicht en samen met jullie allemaal ga ik alweer bijna starten aan week 3! De dagen vliegen voorbij! Leuk dat jullie mijn blog weer gelezen hebben en natuurlijk graag tot volgende week! Fijn weekend!”

Joyce wordt begeleid door Jochen Kronenberg van EDJ Sports

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen