Afvalrace Natasja Blog 2: “Het eten is niet echt goed gegaan…”

Foto: Afvalrace Natasja

Vorige week zijn de drie kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in het komende half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op oosterhout.nieuws.nl schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de tweede blog van Natasja

“Hallo Lieve lezers en volgers,

Zoals ik al in mijn vorige blog had aangeven, had ik enorme spierpijn. Na de eerste training van vrijdagavond 9-10 heb ik de spierpijn nog gevoeld tot woensdag.

Hoe zag afgelopen week eruit:

Op maandag had ik de fitheidsscan bij Jois. Zij is tijdens de Afvalrace de fysiotherapeute waarop ik terug kan vallen bij lichamelijke klachten. Daarnaast zal ik de komende 12 weken bij haar running therapie volgen samen met mede kandidaat Joyce Kop.

Op woensdag had ik oefeningen om thuis uit te voeren, deze krijgen we via de mail en groepsapp door. Met we bedoel ik de andere kandidaten die een intake bij Ferdy Ligtvoet van Gezond Anno Nu hebben gehad, dit had ik ook al aangegeven in mijn vorige blog. Maar misschien had u deze gemist ☺.

Op donderdag stond de eerste running therapie gepland. Ik wist nog niet echt wat ik kon verwachten. Het is in ieder geval de bedoeling dat wanneer het met mij om de een of andere rede niet goed gaat, ik niet ga eten. Tijdens deze training zijn we natuurlijk gestart met een warming up. Gevolgd door in de Houthaven van de ene naar de andere lantaarnpaal te lopen en de volgende te rennen. Dit lopen-rennen is verder uitgebreid en daarna zijn we rustig teruggelopen richting de Warande. Ook krijgen we in de volgende lessen nog theorie mee. Erg leuk om ook met een mede kandidaat te trainen en te horen hoe haar dagen verlopen. Tijdens het teruglopen naar de Warande, gaf ik aan toch wel wat last te hebben van mijn linker heup. Dit is ook mijn zwakke been na het scooterongeluk. Jois gaf aan dat ze zag dat ik niet helemaal liep zoals het hoorde. Jois heeft me hierin adviezen meegegeven. 

Vrijdag stond de 2de krachttraining gepland. Angstig, maar nog even enthousiast begon ik aan de training. De angst voor spierpijn, maar ook zeker voor de weegschaal. Wekelijks hebben we een weegmoment. Waarom angst voor wegen, de kilo’s zouden er nu toch af moeten vliegen? Afgelopen week is het eten niet echt goed gegaan, een verjaardag, een BBQ en een etentje. Ook in de toekomst zal dit nog vaker gebeuren, hier dien ik dus echt goed op te letten wat wel en wat niet kan. Gelukkig ben ik wel afgevallen, maar voor volgende week moet het wel veel beter. Lila heeft me hier dan ook goed op aangesproken. Na het wegen zijn we verder gegaan met de krachttraining. Hieronder een kleine video en aantal foto’s.

Zondag staat mijn eerste bootcamp gepland, hier zal ik in een volgend blog op terugkomen.”

       

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen