Afvalrace Joyce Blog 3: “Ik was helemaal kapot”

Foto: Afvalrace Joyce Kop

Sinds enkele weken zijn de drie kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in het komende half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op oosterhout.nieuws.nl schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de derde blog van Joyce.

“Zo zit ik te typen aan blog 2, en daar is blog 3 alweer!

Joyce2Ik denk dat in mijn eerste twee blogs al aardig aan bod is gekomen wat ik in een week allemaal doe aan sport. Bij mij is iedere week wat trainingen betreft hetzelfde en dat vind ik eigenlijk erg prettig. Maandag na de personal training met Jochen zette ik op Facebook; ‘helemaal kapot’. En geloof me.. dat was ik! Het was tot nog toe zeker de zwaarste training die ik heb gehad. Woensdagavond de groepstraining. Zeker weer lekker getraind en het is leuk elkaar eens per week te zien en elkaar te kunnen motiveren.

Het was woensdag ook weer tijd voor de weegschaal bij Marleen. Ik ga nog niet in concrete cijfertjes schrijven.. dat komt nog.. maar er was minder af in vergelijking met de eerste week. Voor mijzelf een flinke tegenvaller. Nu kan dat met van alles en nog wat te maken hebben.. spieropbouw (spieren wegen zwaarder dan vet), hormonen en weet ik wat nog meer..

Marleen pepte me meteen op maar eenmaal bij Jochen en Eric kreeg ik toch wat waterige ogen. Klinkt misschien stom, maar je werkt gewoon keihard en na zo’n goede eerste week wil je dat de tweede week eigenlijk ook natuurlijk. Ook hen vingen me even op en echt jongens.. wat zijn jullie geweldig! Thnx! Toch ook een belangrijk stukje in heel het afvalrace avontuur en ook dat kunnen en doen ze dus gewoon!

Cijfers uit mijn hoofd, er is af en niet bij..  dat betekent resultaat dus niks aan de hand! Hup vol goede moed door! Dat is dus ook gewoon wat ik heb gedaan!

Donderdagmiddag  ging ik weer het water in en medekandidaat Christiaan was er ook.

Ik moest lachen om zijn uitspraak dat het iedere morgen voelt alsof er een auto over hem heen gereden is. Hij heeft het ook in zijn blog omschreven en eerlijk gezegd kan ik dat alleen maar beamen. Ik merk nog steeds dat mijn lichaam er allemaal erg aan moet wennen, maar ik moet wel realistisch blijven.. Wat wil ik dan eigenlijk?! Van amper bewegen naar gewoon.. topsport! Denk dat ik het zo ongeveer wel mag noemen. 

IMG-20151024-WA0000Donderdagavond weer running therapie met Jois en medekandidaat Natasja. Ik zag er erg tegenop want ik moet eerlijk zijn dat het lopen tot nu toe nog niet echt mijn ding is. Wel lijkt het me gaaf als ik het ooit echt kan. Dat ik gewoon kan zeggen; ‘ik ga even lopen’. Op zich werk ik daar wel naartoe want het was de tweede keer deze week dat ik zelf zei van ik kan nog even door..

Niet 1 lantaarnpaal, maar 2! Jullie zullen denken, lantaarnpaal? Ja lantaarnpaal.. We lopen van lantaarnpaal naar lantaarnpaal en dan wandelen we weer naar de volgende en zo verder..

Deze week een andere straat met lantaarnpalen die verder uit elkaar stonden.. dat was 1.. maar ik deed er dus niet 1 maar gewoon 2! En als laatste, voordat we uit gingen lopen en dankzij de support van Jois en Natasja redde ik er gewoon 3! Ja sorry.. ik ben er trots op haha 😉 Zoals ik al zei was het de tweede keer deze week dat ik zelf nog even door ging want maandag bij Jochen kon ik ook nog even verder op de speedladder. Ik kan wel zeggen.. dat voelt lekker!

20151023_124055Deze week heb ik ook mijn voedingsplan van Marleen gekregen. Ik kan op elk eetmoment uit verschillende dingen kiezen en dat is fijn. Natuurlijk ben ik vanaf week 1 al heel anders en gezonder gaan eten, maar nu zie ik dat ik gewoon nog te weinig at. Het is belangrijk dat ik regelmatiger ga eten en het belangrijkste daarbij blijft gewoon de keuze die je maakt in wat je pakt, maar dat laatste krijg ik al aardig onder de knie. Van de week stonden er o.a. een maaltijdslade en zilvervliesrijst op het menu en ik kan jullie zeggen; ik vond het gewoon echt allemaal lekker! Natuurlijk heb ik, met name in de avonden, echt wel momenten dat ik denk; ‘en nu wil ik chocola!!!’.. maar dan voel ik mijn spierpijn en denk ik; ‘nee Joyce! Zonde!’.. en dan erbij.. ik heb het niet eens meer in huis!

20151022_175434Lieve volgers, wederom bedankt voor alle reacties die ik blijf ontvangen en natuurlijk voor het lezen van mijn derde blog. Ik ga mijn bed opzoeken na mijn thuisworkout van vanavond en graag weer tot volgende week!

Liefs, Joyce!”

Joyce wordt begeleid door Jochen Kronenberg van EDJ Sports

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen