Afvalrace Chris Blog 4: “Jammer dat ik mijn vrienden niet meer zie”

Foto: Christiaan van den Broek-Dijck

Sinds enkele weken zijn de drie kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in het komende half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op oosterhout.nieuws.nl schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de vierde blog van Chris.

“Het is geen ramp als je je doelen niet bereikt. Het is pas erg als je geen doelen hebt om te bereiken.

Ik ben nu bijna 4 weken bezig met intensief trainen.  Ik ben er nu redelijk aan gewend maar vooral de eerste 2 weken was het erg afzien. Ohhhhhhh wat een spierpijn. Ik kon zelfs niet fatsoenlijk in en uit de auto stappen. Ik krijg momenteel regelmatig te horen dat ze veranderingen gaan zien aan mijn lichaam. Ik zie er zelf nog niet veel van. Al merk ik zelf dat men broekriem weer een tandje verder kan.

Het is wel dat het sporten een behoorlijke inbreuk maakt op je sociale leven. Al moet ik wel zeggen dat ik er automatische wel weer vrienden bij heb gekregen ivm het sporten. Daarom wil ik op deze manier iedereen even sorry zeggen ivm dat ze me nooit of zelden meer zien. Ik ben jullie niet vergeten maar heb momenteel even een belangrijk doel in mijn leven.

De grootste valkuil is voor mij persoonlijk de combinatie met onregelmatig werken en sporten dit is gewoon lastig te combineren ivm afspraken maken. En waar ik zelf ook goed op moet letten dat ik niet doorsla met eten en sporten want als ik er dan uiteindelijk voor ga dan zit er geen rem meer op.  Zo was ik de afgelopen 2 dagen niet lekker maar wilde toch gaan sporten en heb toen contact opgenomen met Eric van

EDJ sports en hij vond het raadzaam om even niet te gaan sporten.  Zo eigenwijs ik ben ben ik toch op de hometrainer gestapt thuis om een uurtje te fietsen na 15 min ging het licht al uit. (sorry Eric ivm mijn eigenwijsheid ik zeg altijd maar het is soms ook een goede eigenschap al was deze wel totoaal verkeerd ingeschat door mij. )

Het is erg prettig dat ik zelf ook momenteel merk dat ik vooruitgang maak hiermee wil ik zeggen dat ik het vooral merk aan men spieropbouw en conditie.  Ook de stabiliteit rond men knie gaat steeds beter.  Zal gelijk even het verhaal uitleggen van men knie want hier kom ik regelmatig op terug merk ik zelf en heb eigenlijk nooit uitgelegd wat er mee is. Ik ben ongeveer 17 jaar geleden aangereden door een auto die voor mij wilde afslaan en deze is na de aanrijding doorgereden hij is nog wel uitgestapt en heeft naar zijn auto gekeken maar vervolgens heeft hij mij voor dood op de grond laten liggen. 

Ik ben toen met mijn knie op de stoeprand gekomen en heb vervolgens enkele maanden niet kunnen lopen.  Helaas is de dader nooit gepakt al waren er toen wel getuigen die het hebben zien gebeuren.  Daarom de uitspraak in het vorige BLOG ivm het gevoel en een auto.

En als laatste ben ik er achtergekomen dat men winterjas weer past en krijg de rits weer dicht. Ik spreek jullie allemaal volgende week weer en: Als je er nog steeds leuk uitziet aan het eind van je workout, dan heb je niet hard genoeg getraind. ;o)”

Chris wordt begeleid door Eric de Jong van EDJ Sports 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen