Afvalrace Joyce Blog : “Ik voel me nog steeds niet fit”

Foto: Afvalrace Joyce

Sinds enkele weken zijn de drie kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in het komende half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op oosterhout.nieuws.nl schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de vierde blog van Joyce.

“Jawel! Blog nummer 4!

Mijn eerste foto zegt eigenlijk alles.. Helaas alleen maandag kunnen trainen met Jochen want de griep heeft ook mij te pakken. Eigenlijk wilde ik door gaan maar eerlijk gezegd had iedereen gelijk door te zeggen dat ik naar mijn lichaam moet luisteren en eerst even op moet knappen.

Ik voel me nog steeds niet fit en geloof me.. ik heb er vreselijk de balen in!

Niet zozeer in het ziek zijn, wie is dat niet op het moment?! Maar meer in het feit dat ik nu niet kan trainen! Wie had gedacht dat ik dat ooit zou zeggen haha! Vind het gewoon frustrerend. Je komt met het trainen in een soort “flow”. Je merkt dat je lichaam en jijzelf er aan gaan wennen en dat je steeds een stapje verder kan, al is het soms maar een kleintje. Dat is gewoon gaaf! Ik ga ervan uit dat, als ik het weekend nog even gebruik om verder op te knappen, ik er vanaf maandag weer helemaal tegenaan kan!

Deze week helaas geen bewegende beelden op mijn filmpje, deze had ik eigenlijk voor later deze week gepland staan. Natuurlijk wel foto’s van mijn training in het bos met Jochen maandag! Elke keer weer weet hij het een tikkeltje zwaarder te maken.

Natuurlijk ga ik niet zeuren over hoe zwaar het was. Ik weet heel goed dat we er zonder hard werken gewoon niet komen. En weten jullie wat dan nog het leukste is?!

Erna voel ik me zo geweldig! Ja ja, ook moe enzo.. maar wat voelt dat toch fijn als je het wederom weer gewoon ‘even’ gedaan hebt!

Buiten de trainingen die volgende week weer gewoon gepland staan, staat er ook een leuk ‘uitje’ op de planning. Ik ga nog niets verklappen, maar natuurlijk horen jullie daar alles over in mijn blog van volgende week! Intussen ben ik een beetje aan het experimenteren met verschillende recepten, ziet mijn boodschappen kar er heel anders uit in vergelijking met ruim vier weken geleden en heb ik jawel.. een blender aangeschaft! Een cadeautje voor mezelf had ik wel verdiend al vond ik het zelf en natuurlijk gaan we daar heerlijke gezonde smoothies mee maken!

Mijn eerste dagje weg tijdens het afvalrace avontuur is ook een feit. Afgelopen zondag zijn we met onze beste vrienden en de kinderen naar de Beekse Bergen geweest. ’s Avonds zouden we pizza eten, maar ik had netjes mijn maaltijd salade in de koelkast gezet. Van Jochen en Eric kreeg ik wel te horen dat ik hem voortaan beter zelf kon maken, helemaal gelijk mannen! Ik geef toe, het was even makkelijk. Ik was er wel bewust mee bezig zeiden ze, dus ja.. ik leer het nog wel eens 😉

Kon het niet laten toch van de pizza te proeven, maar mijn maaltijdsalade ging netjes op.

Verder heb ik het gedurende de dag ook wel prima gedaan geloof ik. We hebben drie keer koffie gedronken en ja.. ik heb een cappuccino op! Eentje dan.. zonder suiker! Sorry, maar ik was toch best trots dat ik het de andere twee keer niet gedaan heb.. Al doende leert men zeggen ze. Erna voelde ik me er niet heel fijn bij en dat gevoel is denk ik nodig om het een volgende keer helemaal niet meer te doen bijvoorbeeld.

Verder had ik zelf ook flesjes water, broodjes en tussendoortjes bij. Zeker een voldoende verdiend al zeg ik het zelf! Ook dit wordt een soort sport! Zelfs in de Beekse Bergen kreeg ik van een bekende die er werkt een schouderklopje en de woorden dat ik zo goed bezig ben. Leuk om te horen en ook leuk om te weten dat mensen je volgen en je blogs lezen.

We hebben met zijn allen een geweldig leuke en gezellige dag gehad, de kindjes hebben genoten dus helemaal geslaagd! Voor deze week ga ik weer afronden. Weer bijna starten aan een nieuwe week en ik heb zin om weer te gaan knallen!

Lieve volgers, bedankt voor alles en heel graag weer tot volgende week!

Liefs, Joyce!”

Joyce wordt begeleid door Jochen Kronenberg van EDJ Sports

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen