Buurtbus 226 rijdt vanaf volgende week een nieuwe route

Foto: Arriva

Onderstaand de wijzigingen waar je als passagier vanaf 13 december op Buurbus 226 mee te maken krijgt:
– Buurtbus 226 gaat rijden via het zwembad Warande richting de bushalte Zuiderhout. Op dit punt kan tevens worden overgestapt op de buslijn 325. Buurtbus 226 doet de gehele dag bushalte Zuiderhout aan zodat ook vanaf het Zuiderhout richting het zwembad, Vlindervalleij van de buurtbus gebruik kan worden gemaakt.
– De Mathildastraat wordt weer aangedaan. In een route richting busstation en Bredaseweg/Katjeskelder/Buurstede/Zuiderhout /Warande.
– Het Amphia Ziekenhuis (alsmede het nieuw Eerstelijns Zorgcentrum) en de Buurstede blijven in de route.
– Buurtbus 226 gaat NIET meer naar het Goorke en de Boedingen.

Bushalte Zuiderhout:
Maandag t/m vrijdag vertrekt de eerste bus om 07.06 richting de Warande, via Vlindervallei, Gaffelstraat, Wilhelminalaan, het Amphia Ziekenhuis naar het busstation. De overige reguliere vertrektijden zijn 07.36, 08.36, etc. Zaterdag vertrekt de eerste buurtbus om 08.36. De laatste vertrektijd is voor deze route 18.26 uur op maandag t/m vrijdag. Op zaterdag: 16.36. De vertrektijden geven aansluiting op de laatste bus die uit Breda op Zuiderhout arriveert.
De aankomsttijden op Zuiderhout via deze omgekeerde route zijn: 07.35, 08.25, 09.25, etc. Zaterdag vanaf 09.25 uur. Laatste bus 18.55 en op zaterdag 17.25. Deze aankomsttijden van de buurtbus geven aansluiting op het vertrektijdstip van de eerste bus naar Breda van af Zuiderhout.
Hierdoor ontstaat een goede ontsluiting, via het openbaar vervoer, van uit het gebied Wilhelminalaan, Gaffelstraat, Vlindervallei, alsmede voor de personen die in de buurt van het kanaal wonen. Voor deze bewoners is tijdswinst te behalen indien richting Breda of terugkomend uit Breda wordt gereisd. De reistijden zijn korter.

Warande:
Het gebied Warande krijgt een bushalte aan de ingang van het zwembad. Door deze halte hebben passagiers de mogelijkheid om naast het zwembad ook de overige sport complexen gemakkelijk te bereiken. Ook het museum alsmede de bedrijven aan de Bredaseweg kunnen via deze halte worden bereikt Deze halte wordt 2 maal per uur aangedaan. Eenmaal komend van af het Zuiderhout, en eenmaal komend van uit de richting van het busstation.

Amphia Ziekenhuis ( plus Eerstelijns Zorgcentrum):
De bushalte wordt 2 maal per uur aangedaan. Eenmaal komend van uit Vlindervallei/Gaffelstraat en eenmaal komend van af de Bredaseweg/Mathildastraat.

  • KLIK HIER voor alle informatie over de route van Buurtbus 226
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen