Burgemeester reikt vrijwilligers- en brandweermedailles uit

Foto: Gemeente Oosterhout

Vijf vrijwillige brandweermannen namen gisterenavond afscheid van de brandweer Oosterhout. De heren Jan Martens, Piet Peeters, Wil Muskens, Jan Trommelen en Eddy van Gool zijn allen meer dan twintig jaar actief geweest als brandweerman. Vier van hen, Martens, Peeters, Muskens en Trommelen, hebben een dermate respectabele staat van dienst dat zij vanwege hun jarenlange inzet voor de samenleving een Koninklijke onderscheiding ontvingen uit handen van de Burgemeester.

Burgemeester Huisman heeft daarnaast alle afscheidnemers vrijdagavond een gemeentelijke onderscheiding opgespeld. Tijdens de feestavond van brandweer Oosterhout reikte de burgemeester verder aan veertien jubilarissen de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid of het bijbehorende jaarteken uit. Zeven jubilarissen ontvingen brandweermedailles.

 

Jan Martens

Jan Martens was 43 jaar brandweervrijwilliger. Met zijn jarenlange brandweerinzet heeft hij zich intensief en belangeloos ingezet voor de samenleving. Die verdienste is aanleiding voor Zijne Majesteit de Koning om hem te eren en te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ook aan het Oosterhoutse gemeentebestuur zijn zijn verdiensten niet ongemerkt voorbij gegaan. Daarom ontvangt hij als blijk van waardering de gouden gemeentespeld.

Piet Peeters

Veertig jaar was Piet Peeters brandweervrijwilliger. Hij viert dus tevens een jubileum en ontvangt een brandweermedaille en een vrijwilligersjaarteken. Ook hij heeft zich jarenlang belangeloos ingezet voor de samenleving. Die verdienste is aanleiding voor Zijne Majesteit de Koning om hem te eren en te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ook aan het Oosterhoutse gemeentebestuur zijn zijn verdiensten niet ongemerkt voorbij gegaan. Daarom ontvangt hij als blijk van waardering de gouden gemeentespeld.

Wil Muskens

Wil Muskens kwam in 1979 in dienst van de brandweer. 38 Jaar brandweerinzet maakt dat ook hij zich intensief en belangeloos heeft ingezet voor de samenleving. Die verdienste is aanleiding voor Zijne Majesteit de Koning om hem te eren en te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ook aan het Oosterhoutse gemeentebestuur zijn zijn verdiensten niet ongemerkt voorbij gegaan. Daarom ontvangt hij als blijk van waardering de gouden gemeentespeld.

Jan Trommelen

Jan Trommelen was 34 jaar brandweervrijwilliger; eerst bij brandweer Dongen en sinds 1993 in Oosterhout. Met zijn jarenlange brandweerinzet heeft ook hij zich intensief en belangeloos ingezet voor de samenleving. Die verdienste is aanleiding voor Zijne Majesteit de Koning om hem te eren en te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ook aan het Oosterhoutse gemeentebestuur zijn zijn verdiensten niet ongemerkt voorbij gegaan. Daarom ontvangt hij als blijk van waardering de zilveren gemeentespeld.

Eddy van Gool

In 1988 kwam Eddy van Gool in dienst van de brandweer. Zijn verdiensten voor Oosterhout zijn aanleiding voor het gemeentebestuur om aan hem de gouden gemeentespeld toe te kennen.

Vrijwilligersmedailles Openbare Orde en Veiligheid en Brandweeronderscheidingen

Nederland kent medailles voor trouwe dienst, die vanwege Zijne Majesteit kunnen worden uitgereikt. De Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid is er daar een van. Een medaille, die wordt toegekend aan mensen die in een aaneengesloten periode van tien jaar in repressieve dienst taken hebben verricht op het terrein van openbare orde en veiligheid. Brandweervrijwilligers bijvoorbeeld! De decoratie kent verder jaartekens, die om de vijf jaar kunnen worden uitgereikt.

Ook dit jaar is weer een aantal Vrijwilligersmedailles toegekend aan vrijwilligers van het korps Oosterhout. Burgemeester Huisman zal de medaille met bijbehorende oorkonde uitreiken aan:

  • Rob Vissers, Erik Nieuwkoop, Mark Dekker, Sidney Krijnen, Peter Kivits, Jolanda van Vugt en Ard Vermeulen (10 jaar);
  • Jurgen van Overbeek en Ron Molenschot (15 jaar);
  • CornĂ© Roelen (20 jaar)
  • Ad Oomen en CornĂ© van Hees (25 jaar);
  • Chris de Kam (35 jaar) en
  • Piet Peeters (40 jaar).

Peeters, De Kam, Van Hees, Oomen en Roelen ontvangen ook de bij hun jubileum behorende brandweerdecoraties. Een brandweerdecoratie was er tenslotte ook voor Toon Besems en Theo Swart, die 35 jaar in dienst van de brandweer zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen