Twintig nieuwe bomen geplant in de Contreie tijdens Boomfeestdag

Foto: Marjan Sins Fotografie

In het kader van de Nationale Boomfeestdag, heeft groep 6 van OBS de Pionier vandaag twintig bomen geplant bij ‘de Kreek’ in de Contreie te Oosterhout. Het thema van Nationale Boomfeestdag 2017 is ‘Bomen Verbinden’.

OBS De Pionier

Stichting Nationale Boomfeestdag viert dit jaar haar 60-jarige jubileum. Elk jaar worden gemiddeld 200.000 bomen geplant. Ook dit jaar plantten minimaal 100.00 kinderen 200.000 bomen in heel Nederland. In Oosterhout stonden dit jaar twee groep 6 basisschoolklassen van OBS de Pionier klaar om twintig bomen te planten in ‘de Kreek’.

De Kreek

Wethouder Vissers opende de Boomfeestdag in ‘de Kreek’ om 11:00 uur en hij vertelde aan de kinderen waarom bomen zo belangrijk zijn voor ons milieu. Wethouder Vissers: “ik vind het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd bewust worden gemaakt van een groene leefomgeving. Ik ben daarom blij dat deze twee klassen vandaag twintig bomen planten en zo hun steentje bijdragen aan een groene omgeving in Oosterhout. De Kreek wordt sowieso een prachtig stukje groen in Oosterhout, waar genoeg ruimte is en waar kinderen volop kunnen spelen”.

Verbinding

Na het openingswoord van de wethouder ging iedereen enthousiast aan de slag. De kinderen vormden groepjes en ieder groepje koos een boom uit om te planten. Op een kaart stond aangegeven waar de bomen geplant moesten worden. De kinderen konden kiezen uit een els, een berk, een appelboom, een eik, een wilg, een lijsterbes of een iep. Nadat de kinderen alle twintig bomen hadden geplant, werden de bomen aan elkaar ‘verbonden’ door vlaggetjes.

2.200 voetbalvelden!

Door de jaren heen hebben miljoenen kinderen zo’n tien miljoen bomen geplant. Dit zijn ruim 2200 voetbalvelden. Boomfeestdag heeft als doelstelling een substantiële bijdrage te leveren aan een duurzame wereld. Gemeenten dragen al jaren hun steentje bij aan deze doelstelling, door kinderen van basisscholen bomen te laten planten en hen zo op een positieve wijze in contact met de natuur te brengen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen