Wederom stijging aantal hulpvragen bij Stichting Leergeld

03 jul , 6:29 Nieuws
leergeld
Stichting Leergeld
In het afgelopen jaar heeft Stichting Leergeld 799 Oosterhoutse kinderen deel laten nemen aan sport, cultuur en onderwijsactiviteiten.

Aantal hulpvragen stijgt

Het aantal hulpvragen bij Stichting Leergeld voor kinderen is wederom flink gestegen. Dat blijkt uit het Sociaal Jaarverslag over 2023 van Stichting Leergeld West-Brabant Oost. In het afgelopen jaar heeft deze stichting 2.056 kinderen uit de gemeenten Altena, Dongen, Drimmelen, Gilze-Rijen, Geertruidenberg en Oosterhout geholpen met 8.092 aanvragen om deel te nemen aan sport, cultuur en onderwijsactiviteiten. In Oosterhout gaat het dan om 799 kinderen uit 400 gezinnen met in totaal 3.142 hulpvragen.

Niet aan de zijlijn staan

Voorzitter Frans de Hoogh: " Het afgelopen jaar was voor Leergeld West-Brabant Oost wederom een uitdaging om kinderen in onze regio kansen te bieden om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Kinderen die om financiële redenen niet kunnen meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn waardoor ze vaak letterlijk aan de zijlijn staan."

Meedoen is meetellen

Zo hebben in Oosterhout bijvoorbeeld 35 kinderen dankzij Stichting Leergeld mee kunnen lopen met de Avond4daagse en zijn 65 kinderen naar de Sinterklaasshow in Theater de Bussel gegaan. En dat alles onder het motto: "alle kinderen mogen meedoen - want nu meedoen is straks meetellen". Via de onderstaande link kun je het volledige Sociale Jaarverslag 2023 downloaden.