112

Diverse verkeerscontroles door politie in de Week van de Veiligheid

Foto: Politieteam Dongemond

De politie heeft deze week op diverse plaatsen verkeerscontroles gehouden met bekeuringen voor onder andere de snelheid en niet-handsfree bellen. Resultaten zijn nog niet bekendgemaakt.

Snelheidscontroles

Op de Leijsenhoek werd woensdag een controle gehouden omdat er veel klachten bij de politie waren binnengekomen over het overschrijden van de maximum snelheid. Uiteraard werd er meteen ook gelet op hand-free telefoneren en het dragen van de autogordel. Op de Vijf Eikenweg werd een soortgelijke controle gehouden. Er werd hier extra gelet op de snelheid vanwege het overstekend (fiets)verkeer. Op deze weg zijn daardoor in het verleden al regelmatig ongelukken gebeurd.

Voetjesactie

In de Natuurkundigenbuurt & Kastelenbuurt werd een ‘voetjesactie’ gehouden. Tijdens een ‘voetjesactie’ worden papieren voetstappen neergelegd bij inbraakgevoelige situaties. Zo proberen vrijwilligers en de politie aan de bewoners duidelijk te maken dat dit ook een voetstap van een inbreker had kunnen zijn. Ook worden woningen, schuurtjes en ook auto’s gecontroleerd.

Reacties

article
36657
De politie heeft deze week op diverse plaatsen verkeerscontroles gehouden met bekeuringen voor onder andere
https://oosterhout.nieuws.nl/112/20181011/diverse-verkeerscontroles-politie-week-veiligheid/
2018-10-11T06:18:23+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/10/11061046/verkeerscontrole-Vijf-Eiken.jpg
112, Nieuws, Politie