112

De politie speurt ook online naar illegaal vuurwerk

Foto: Politie Breda e.o. (via Twitter)

Het einde van het jaar is weer in zicht. De periode waarin de politie extra controleert op illegaal vuurwerk. Wist je dat de politie ook online intensief speurt naar kopers en verkopers van illegaal vuurwerk?

Veiligheid voorop

Eerder deze week werd in Breda al ruim 2,5 kilo illegaal vuurwerk onderschept door de politie. Illegaal zwaar vuurwerk is levensgevaarlijk voor burgers, hulpdiensten en de politie. Uit onderzoek van TNO blijkt dat onderzocht vuurwerk in een enkel geval zo krachtig is, dat die in de buurt komt van de kracht van een aanvalsgranaat. Na de gewelddadig verlopen laatste nieuwjaarsnacht, staat bestrijding van illegaal vuurwerk opnieuw hoog op de agenda van de politie. Geweld tegen hulpverleners en politiemensen is onacceptabel. Op aansturen van korpschef Erik Akerboom pakt de politie illegale handel, opslag en transport van verboden vuurwerk hard aan. Een van de maatregelen is het online frustreren van de handel in illegaal vuurwerk.

Samen tegen vuurwerk

Om bezorgers van pakketten te beschermen, onderzoekt het vuurwerkteam ook hoe de arbeidsomstandighedenwet kan worden ingezet. Zo willen ze voorkomen dat chauffeurs van pakketdiensten te maken krijgen met dozen vol gevaarlijk vuurwerk. Ook zoeken politie en Justitie de samenwerking met woningbouwverenigingen, hypotheekverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen.Over het afsteken van vuurwerk, handel en transport lees je meer bij de rijksoverheid of op vraaghetdepolitie.

Reacties

article
37411
Het einde van het jaar is weer in zicht. De periode waarin de politie extra
https://oosterhout.nieuws.nl/112/20181104/politie-speurt-ook-online-naar-illegaal-vuurwerk/
2018-11-04T06:32:38+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/11/04063213/illegaal-vuurwer-NW.jpg
112, Nieuws, Politie