112

Oosterhoutse wijkagenten vaak uit de wijk door personeelstekort

Foto: politie.nl

“Oosterhoutse wijkagenten hebben ernstig last van het personeelstekort”, zo twitterde wijkagent Aad van Wensen naar aanleiding van een krantenartikel.

Personeelstekort

Hoewel een wijkagent in eerste instantie zou moeten zorgdragen voor de veiligheid in de eigen wijk, wordt hij of zij door personeelstekort steeds vaker ingezet voor noodhulp, zo schreef BN/De Stem. Ook in Oosterhout kennen ze de problematiek. Aad van Wensen, wijkagent van de wijk Oosterheide en Dorst twitterde hierover: “Ook de Oosterhoutse wijkagenten hebben ernstig last van het personeelstekort. Maar we blijven onze uiterste best doen voor de wijkbewoners!”

Noodhulp gaat voor

Natuurlijk is het logisch dat noodhulp voor gaat. En in de vakantietijd is het voor de politie, net zoals voor ieder ander bedrijf, toch al moeilijk om de bezetting rond te krijgen. Tel daarbij op dat er juist in de zomer veel gevraagd wordt van agenten vanwege de vele feesten, festivals en overvolle terrasjes en het probleem wordt duidelijk. Toch is het probleem groter, want het zou gaan om een structureel tekort waardoor er vaker geschoven wordt met agenten om de roosters ingevuld te krijgen, zo geeft de politievakbond aan. De politiek is nu aan zet: er moeten structureel meer agenten worden aangenomen om nu en in de toekomst de veiligheid te kunnen blijven waarborgen. En om de Oosterhoutse wijkagent weer terug in de wijk te krijgen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen