112

Ruim 1.300 kilo cocaïne onderweg naar Oosterhout onderschept

Foto: Pixabay License / stevepb

De Douane heeft dinsdagnacht op de Maasvlakte een container met ruim 1.300 kilo cocaïne onderschept die als eindbestemming een bedrijf in Oosterhout had. 

Bananenpulp uit Costa Rica

De container was afkomstig vanuit Costa Rica en was geladen met vaten bananenpulp. De Douane trof iets meer dan 1.300 kilo cocaïne aan, plus een aantal lege tassen. Deze container was bestemd voor een bedrijf in Oosterhout. Dat bedrijf heeft volgens het Openbaar Ministerie vermoedelijk niets met de smokkel te maken. Naast deze container werd er nog een tweede container aangetroffen met 1.650 kilo cocaïne tussen de suiker, bestemd voor een buitenlands bedrijf. Alle drugs zijn inmiddels vernietigd.

Zes verdachten aangehouden

Het onderzoek naar de herkomst van de drugs leidde de politie naar een bedrijfspand in de Waalhaven. De politie heeft daar donderdagnacht een inval gedaan en zes verdachten aangehouden. Zij worden maandag 26 augustus voorgeleid. Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak in onderzoek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen