112

Bestuurder op de vlucht na aanrijding Loevensteinlaan in Slotjes-Midden

Foto: Netty Vorspaget

Zondagavond zijn de hulpdiensten om 21.14 uur uitgereden voor een aanrijding met letsel aan de Loevensteinlaan in de wijk Slotjes-Midden.

Twee auto’s geramd

Op zondag 21 juni 2020 kreeg de politie om 21.14 uur een melding dat de bestuurder van een personenauto, aan de Loevensteinlaan in Oosterhout, met zijn voertuig uit de bocht was gevlogen en hierbij 2 geparkeerde voertuigen had geraakt. Hierna was de bestuurder uitgestapt en gevlucht, terwijl hij zijn bijrijder in het voertuig achterliet. Mede door een goed signalement en looprichting, kon de politie kort na de aanrijding een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aanhouden aan de Zuiderhout te Oosterhout. De man blies op straat op het voorlopige ademanalyse-apparaat een F, wat inhoudt dat hij veel teveel alcohol heeft genuttigd. Bovendien betrof het een beginnend bestuurder, waarvoor een lager alcohollimiet geldt.

Ademanalyse

Op het politiebureau weigerde hij vervolgens alle medewerking aan een definitieve ademanalyse. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en is hij ingesloten in het cellencomplex te Breda. Hij zal later vandaag verhoord worden door de collega’s van de recherche. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt op verdenking van verlaten plaats ongeval, gevaar of hinder veroorzaken op de weg, rijden onder invloed van alcohol, en weigeren van een ademanalyse.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden