112

Brandstichting geparkeerde auto Van Oldeneellaan in de wijk Slotjes-Midden

Foto: Oosterhout Nieuws

Zaterdagavond werd de brandweer om 21.43 uur opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Van Oldeneellaan in de wijk Slotjes-Midden.

Brandstichting

Een bewoner van de Van Oldeneellaan in de wijk Slotjes-Midden was ’s avonds rond 21.40 uur thuisgekomen en had zijn busje op de parkeerplaats bij Basisschool de Wissel weggezet. Hij zag op een gegeven ogenblik vlammen onder de voorzijde van een geparkeerde personenwagen vandaan kwamen. Hij had niet gezien wat daar aan vooraf was gegaan. Datzelfde moment kwam ook de eigenaresse en haar vriend naar buiten gerend. Met een brandblusser wist die vriend het vuur te doven. Zowel de brandweer als de politie zijn voor deze brandstichting met meerdere eenheden uitgerukt.

Fles brandbare vloeistof

De brandweer heeft de wagen helemaal nagekeken of er geen smeulende resten waren waardoor de wagen opnieuw vlam zou kunnen vatten. Volgens buurtbewoners zijn enkele jongeren vlak voor de brand bij de parkeerplaats weggerend. Bij een nader onderzoek naar de oorzaak van de brand werd ontdekt dat er vermoedelijk een brandende fles terpentine onder voor voorzijde van de auto was gegooid. Aan en om de basisschool worden vaker vernielingen gepleegd. De politie vraagt omwonenden om daar alert op te zijn en bij verdachte situaties 112 te bellen.

Meer branden in Slotjes-Midden

In maart van dit jaar was het drie nachten op rij raak in de wijk Slotjes-Midden. Er worden toen auto’s in brand gestoken op het terrein waar vroeger de brandweerkazerne stond op het Slotjesveld, het grote parkeerterrein op het Slotjesveld en op het parkeerterrein de straat De Besterd. Ook wordt de wijk Oosterheide al een flinke tijd geteisterd door vandalen die het hebben voorzien op coniferen in de wijk. Of deze zaken iets met de brandstichting van zaterdagavond te maken hebben is niet bekend.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden