112

Komende tijd regelmatig extra controles naar aanleiding van Rent-a-Cop

Foto: Aad van Wensen (archief)

Afgelopen donderdag werd er tussen 14.00 en 22.00 uur een Rent-a-Cop / Rent-a-BOA actie uitgevoerd in het kader van de Week van de Veiligheid.

Rent-a-Cop / Rent-a-BOA

Naar aanleiding van de oproep op social media waren er bij de politie veel reacties binnengekomen over punten waar de politie en de BOA’s extra aandacht aan zouden moeten besteden. Helaas is het niet gelukt om alle locaties te bezoeken, zo geeft Politieteam Dongemond aan op hun Facebookpagina. Alle opmerkingen zijn inmiddels wel doorgestuurd naar de betreffende wijkagenten. Zij zullen deze opmerkingen meenemen in hun dagelijkse werkzaamheden en toekomstige controles.

Uitgevoerde controles

Er werd door de handhavers gecontroleerd bij diverse Oosterhoutse basisscholen. Er werd onder andere gecontroleerd op veilig oversteken, negeren rood licht en parkeren. Daarnaast waren er controles op jeugdoverlast en vuurwerkoverlast op diverse locaties in de stad. Het viel de politie op dat er die avond weinig jeugd op straat aanwezig was. Als laatste is er in burger gepost op locaties waarvan signalen zijn ontvangen dat er drugs zou worden gedeald.

Snelheidsklachten

Daarnaast zijn er bij de politie heel veel meldingen binnengekomen van snelheidsklachten. Zij hebben besloten deze klachten te verzamelen en dit neer te leggen bij afdeling verkeer, met het verzoek om de komende tijd regelmatig controles uit te voeren op de genoemde locaties. Voor alle aangegeven overlastklachten geldt dat het doorlopende problemen zijn waar de politie ook de komende tijd aandacht voor zal hebben.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden