John blog 8: “Feestdagen, geen probleem!”

Marleen, Sem en John
Marleen, Sem en John
Foto: John van de Afvalrace

Sinds enkele week zijn de kandidaten van de Afvalrace Dongen/Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op oosterhout.nieuws.nl schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de achtste blog van John.

Feestdagen en de afvalrace, geen probleem!!

De feestdagen staan voor de deur. Een tijd van bezinning maar ook een tijd van gezelligheid. Natuurlijk kan lekker eten en drinken niet ontbreken. Maar als je af wil vallen en fit wil worden zul je dit toch even anders aan moeten pakken. Kerst 2016 wordt dus een tijd van keuzes maken en goed combineren van voeding en sporten.

Voorbereiding

Om de feestdagen goed door te komen zal je moeten beginnen met een goede voorbereiding. Natuurlijk wil ook ik het liefste gewoon meedoen met het lekkere eten. Als ik deze periode in had moeten gaan volgens de oude John dan zou ik mezelf nergens zorgen over maken en zou ik nergens rekening mee houden. Ons normale kerstmenu bestond vaak uit 2 soorten vlees met 2 soorten sauzen (natuurlijk gebonden sauzen), aardappelkroketten, gebakken krielaardappelen, 2 of 3 soorten groenten en ijs met slagroom en chocoladesaus. Daarnaast werd er dan gedurende de dag genoten van diverse kleine lekkernijen zoals chocolaatjes, koekjes en dergelijke.

De John van nu gaat de kerstdagen heel anders doorkomen. Natuurlijk zijn mijn gezin en ik begonnen met een goed gesprek over hoe we dit aan gaan pakken. Al snel waren we het er over eens. De eerste kerstdag komt de bakplaat op tafel en dan kan iedereen pakken wat hij of zij lekker vind. Voor mij is dat ideaal omdat ik dan gewoon lekker veel groenten kan eten en mezelf niet te goed hoef te doen aan de dik makende sauzen.

De tweede kerstdag gaan we met het gezin uit eten want dat vinden wij als gezin erg gezellig. Ook bij deze keuze hebben we nu eerst goed besproken waar we dit het beste konden regelen. Het komt er nu op neer dat we naar een buffetrestaurant gaan waar iedereen ook weer zelf kan kiezen wat hij pakt en eet. Ook hier kan ik dus gewoon mee genieten zonder dat ik mezelf zorgen hoef te maken over de calorieën.

Ook trainers hebben soms vakantie nodig dus de Afvalrace ligt in de week tussen kerst en Nieuwjaar stil. Dit wil niet zeggen dat er dan niet getraind wordt. Ik heb van mijn personal trainer Jochen het aanbod gekregen om op eigen kracht door te trainen bij de sportschool zodat ik toch door kan met sporten. Dit vind ik met deze dagen wel fijn. Deze combinatie van sporten en eten is voor mij de ideale manier om de feestdagen door te komen.

Samen met Jochen heb ik ook een extra kort termijn doel gesteld. We proberen voor de kerstdagen om rond de 118 kg te komen. Voor mijzelf zou ik graag het nieuwe jaar ingaan met een gewicht van onder de 117,9 kg. Dat zou betekenen dat ik dan de eerst helft van de afvalrace afsluit met een gewicht van 25 kg minder dan bij aanvang.

Ik wil iedereen die mijn blog volgt goede kerstdagen wensen en een enorm goed en vooral gezond en sportief 2017.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen