Moniek blog 13: “Ik kan het toch niet”

Foto: Moniek van de Afvalrace

Sinds enkele maanden zijn de kandidaten van de Afvalrace Dongen/Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op oosterhout.nieuws.nl schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de 13e blog van Moniek.

Hoi,

Een nieuw jaar staat ook voor nieuwe dingen gaan doen. Weer ff lekker uit die comfortzone stappen.

Ik zag iedereen om me heen hardlopen of ze zouden ermee gaan beginnen. Ik heb al snel tegen Eric gezegd dat ik het nooit zou gaan doen, vind er toch niks aan. Maar stiekem wilde ik het wel doen, maar daar kwam die onzekere muts weer….. “ik kan het toch niet”.

De eerste training van het nieuwe jaar zat erop en samen met Maureen had ik mijn coaching gesprek. Eric was iets later en met Maureen had ik het erover. Ze heeft me toen echt overtuigd dat ik het wel zou gaan kunnen, dat zij het ook heeft moeten leren maar dat je met hardlopen heel snel verbetering ziet. En toen kwam de vraag van Eric….. wat is je doel. En ik dacht waarom ook niet. Ik ga meedoen met hardlopen en wil 5 km kunnen lopen, zo gezegd zo gedaan.

En donderdag 5 januari heb ik dus ook meegedaan. We werden opgesplitst in 2 groepen, de mensen die al vaker hadden hardgelopen en de andere groep, de beginnelingen. Toen vertelde ze wat we gingen doen….. 12 minuten lopen, je hoefde het niet uit te lopen maar kijken hoever je kwam, totdat je echt niet meer kon. Dat ga ik dus never nooit niet kunnen, dacht dat ik na 1 minuut al kapot zou gaan. Tot mijn grote verbazing heb ik 12 minuten hardgelopen, rustig op mijn eigen tempo. Dat was wel even een trots momentje voor mezelf. Daarna nog eens 4 minuten en nog eens 2 daarna. Ik heb het allemaal kunnen lopen!! Ik ben echt benieuwd naar de volgende trainingen, hopelijk gaat het dan weer zo goed.

Afgelopen week thuis gezeten met flinke griep, heb ik dus niks kunnen doen. Balen!!!!
Tijdens de kick off fase 2, ging het sporten dan ook niet geweldig. Ik was nog niet helemaal beter en mijn lichaam sputterde goed tegen. Het was echt frustrerend, ik wilde wel maar het ging gewoon niet fijn. Ik ben nog steeds niet helemaal opgeknapt maar hoe dan ook vanaf maandag ga ik weer hard aan de slag. Maandag en woensdag ochtend trainen, donderdagavond hardlopen en in het weekend thuis ook hardlopen. Dat zijn de trainingen die ik sowieso ga doen!

Er komen hele leuke dingen aan, donderdag 2 februari ga ik gezellig met Rianne en Dagmar naar de gezondheidsbeurs in Utrecht. Ben super benieuwd, wie weet wat we allemaal gaan zien, doen en proeven… Wie weet eet Rianne wel een sprinkhaan, want ja die hebben ze daar ook. Wordt vervolgd…

En op 19 februari is er bij de Decathlon in Breda een familie bootcamp. Nu al zin in. Mijn moeder, broer, schoonzus, vriendin Silvy en Niels doen ook mee. Je kan je nog steeds opgeven!!!

“A journey of a thousand miles must begin with a single step”

Groetjes Moniek

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen