Moniek blog 14: “Mijn vriend en ik gaan uit elkaar”

Foto: Moniek van de Afvalrace

Sinds enkele maanden zijn de kandidaten van de Afvalrace Dongen/Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op oosterhout.nieuws.nl schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de 14e blog van Moniek.

Hoi hoi,

Blijven lachen

Onder het hardlopen kwam ik deze tekst tegen, iemand had het met krijt op de grond geschreven.
Je moet je voorstellen, geen zin om iets te doen, je hoofd vol moeilijke beslissingen. Toch de stap maken om te gaan hardlopen en dan dit tegen te komen. Een mooiere motivatie door een “mysterious writer” kan je niet krijgen.

Ik zag er al tegenop 2x 9 minuten hardlopen, met 2 minuten wandelen tussendoor. Maar ik heb het gewoon gedaan. Ook de hardloop trainingen gaan eigenlijk best goed, de ene keer beter dan de andere, maar tot nu toe hou ik alles vol en dan ben ik toch wel trots op mezelf.

Hoe zie ik me nu vergeleken met het begin van de afvalrace… Ik voel me zelfverzekerder, fitter, energievoller, maar sta  vooral van mezelf versteld dat ik eigenlijk heel krachtig ben. Laatst heb ik een hele moeilijke beslissing moeten nemen, een beslissing die ik al langer zag aankomen maar die ik niet durfde te nemen. In de hoop dat alles zou goed komen, vooral voor Skye.

Mijn vriend en ik gaan namelijk uit elkaar. Het is de moeilijkste beslissing ooit! Alhoewel ik weet dat dit voor iedereen beter is, maakt dat het nog niet makkelijk. Ik voel me vaak schuldig, vooral naar Skye toe. Mijn ouders zijn ook gescheiden en dat had ik Skye graag bespaard. Maar helaas, het mocht niet zo zijn.

Verder wil ik hier niet teveel over kwijt, dit blijft gewoon onder ons. Maar hierdoor kan ik wel uitleggen waarom ik er de laatste tijd niet met mijn hoofd bij was. Wat minder blogs heb geschreven en ik het verder gewoon even heel moeilijk heb met alles wat erbij komt kijken.

Verder blijf ik lachen……

“Don’t worry about a thing, cause every little thing gonna be alright”

Tot de volgende blog,
Groetjes Moniek

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen