John blog 11: “Alles gaat gewoon makkelijker”

Foto: John van de Afvalrace

Sinds enkele maanden zijn de kandidaten van de Afvalrace Dongen/Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op oosterhout.nieuws.nl schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de 11e blog van John.

Er zijn bijna 4 maanden van de Afvalrace voorbij maar wat heeft deze afvalrace nu voor mij betekend? Want laat ik heel eerlijk zijn. De afvalrace draait niet alleen om afvallen en fitter worden. Dit traject draait ook om veranderen van je levensstijl en sterker op zowel fysiek als mentaal gebied.

In de afgelopen maanden ben ik vele kilo’s afgevallen en dat gaat de komende maanden nog wel even verder. Ik heb daarnaast, zoals ik het voel, een veel betere conditie. Bij de eerste training begonnen we met het warmlopen. Dit was een rondje om het voetbalveld joggen. Na een halve ronde moest ik overgaan in wandelen omdat ik het gewoon niet vol kon houden. Nu haal ik met gemak 2 of 3 rondjes joggen. Maar ook in het dagelijkse bewegen merk ik verschil. ALLES gaat gewoon gemakkelijker en natuurlijk ben ik er nog niet en kan het nog beter maar het verschil is duidelijk te voelen.

Persoonlijkheid

Op het gebied van persoonlijkheid is de verandering zelfs te merken. Nee, ik ben niet ineens saai en ongezellig geworden maar ben echt wel aan het veranderen. Ik voel mezelf letterlijk en figuurlijk beter in mijn vel zitten en dat heeft zijn uitwerking. Door het afvallen krijg ik complimenten over hoe ik er nu uit zie en dat geeft mij enorm veel zelfvertrouwen. Dat zelfvertrouwen zorgt er weer voor dat ik zin blijf houden in het trainen en daarmee ontstaat er een positieve spiraal waarin ik het erg naar mijn zin heb.

Mijn zelfvertrouwen is nu op het niveau dat ik ook makkelijker met tegenslagen om kan gaan.

Ik was 2 weken geleden bijvoorbeeld 2 kilo in 1 week afgevallen maar ik wist dat ik met mijn voeding nog steeds te laag zat. Natuurlijk kreeg ik van mijn coach Jochen te horen dat ik echt meer moest gaan eten om te zorgen dat ik in de toekomst deze levensstijl ook vol kan houden. Ik moest met een app mijn voeding bij gaan houden en elke dag 2000 kcal per dag aan gezonde voeding gaan eten met de kanttekening dat ik extra goed op moest letten dat ik voldoende eiwitten nam. Na een week met mijn nieuwe voedingspatroon kwam ik ineens 2,3 kg in een week aan. Dit kan ook voor een deel liggen aan vocht vasthouden, opbouwen van spiermassa of meer van dit soort zaken maar ik wist dat ik geen gekke dingen had gedaan.

Een half jaar geleden zou ik op zo’n moment de moed op hebben gegeven en was ik lichtelijk depressief mijn weekend in gegaan. Nu deed het mij wel wat maar ik kon mezelf er overheen zetten en doorgaan met trainen en doen wat ik moet doen. Natuurlijk ben ik wel de hele week bezig met het weegmoment van deze week want ik zou het niet leuk vinden om nu nog een keer terug te vallen. Maar ik blijf tot op heden erg positief en houdt steeds meer van het leven.

Ik ben wel erg blij met de goede coaching van Jochen, Eric en Michael want dit help wel op de momenten dat het nodig is. Ook de tips die Jochen geeft tijdens het trainen zijn top. Het is gewoon belangrijk om de juiste houding en ademhaling te hebben bij het uitvoeren van een oefening.

Extra uitdaging

Samen met Jochen heb ik enkele weken geleden besloten om een extra uitdaging aan te gaan voor het einde van de Afvalrace. Deze uitdaging houdt in dat ik in een deadlift mijn eigen gewicht op ga tillen. We zullen er dus naartoe moeten werken/trainen dat ik minimaal 100kg op kan tillen.

Vol trots kan ik melden dat het volgens planning verloopt. Afgelopen week zat ik ergens rond de 70 kg dus we zijn op de goede weg. Helaas heb ik nu al een dag of 5 last van mijn rug en kan ik niet alles eruit halen tijdens de trainingen maar dat komt met de hulp van de fysiotherapie ook wel weer in orde.

Familie Bootcamp

Hierbij wil ik ook een oproep doen aan al mijn vrienden, familie, collega’s, volgers en kennissen. Wil je mij steunen in mijn traject of wil je zelf gewoon een keer lekker sporten?? Schrijf je dan in voor de familie bootcamp op 19 februari. Deze bootkamp is voor alle niveaus en wordt georganiseerd door en bij Decathlon Breda. Deelname is gratis maar je moet jezelf wel aanmelden via de website www.eventbrite.nl

Ik en alle andere kandidaten zouden het erg op prijs stellen als je mee zou komen sporten want alleen door actie te nemen krijg je resultaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen