John blog 12: “Ik zit op een dood punt”

Foto: John van de Afvalrace

Sinds enkele maanden zijn de kandidaten van de Afvalrace Dongen/Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op oosterhout.nieuws.nl schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de 12e blog en een vlog van John.

Hoi allemaal,

Februari 2017 betekend voor mij en mijn medekandidaten van De Afvalrace het begin van fase 3 “Stay fit”. In deze fase gaan we de laatste loodjes afleggen van onze 180 dagen en gaan we werken aan het creëren van een leefbare levensstijl voor de toekomst na De Afvalrace. Natuurlijk hebben we voor onszelf al een nieuwe levensstijl aangeleerd maar nu moet deze zo worden gemaakt zodat we ook met iets minder sporten gewoon op gewicht kunnen blijven (of nog extra afvallen)

Dood punt

In de afgelopen weken ben ik inmiddels in een fase beland waarin ik op een dood punt sta. Ik val licht af of blijf bijna gelijk van gewicht. Terwijl ik er echt nog wel minimaal 15 kg af wil hebben. Dit kan meerdere redenen hebben natuurlijk zoals: afvallen maar ook spiermassa opbouwen waardoor het gewicht stabiel blijft of minder afvallen doordat het lichaam toch nog iets minder kcal moet binnen krijgen. We gaan nu kijken hou we de afvalrace verder kunnen oppakken met opnieuw resultaat op het gebied van afvallen.

Eigen gewicht met de Deadlift

Een van de manieren is dus het iets minder kcal eten en doorgaan met sporten. Maar op de zaterdagen blijven we met de personal training wel de nadruk leggen op krachttraining met in het bijzonder de Deadlift. Ik heb beloofd dat ik een maart mijn eigen gewicht op ga tillen en dat ga ik dan doen ook. Op de video van mijn training is goed te zien hoe  mijn coach Jochen ons (mijn trainingsmaatje Nieky en mij) traint om de juiste techniek onder de knie te krijgen. Want alleen met de juiste techniek kan ik uiteindelijk op een gezonde manier 100 of 110 kg optillen.

Extra activiteiten

Naast de normale trainingen staan er de komende weken een aantal extra activiteiten op de planning. We hebben bij De Warande een proefles Floatfit waarbij we met 20 kandidaten eens op een gezellige manier kennis kunnen maken van deze nieuwe manier van sporten.

Daarnaast is er, zoals ik al eerder vermeld heb, op zondag een familie bootcamp bij Decathlon te Breda. Bij deze bootcamp draait het om samen sporten. Om die reden is het mogelijk dat ook andere mensen zichzelf in kunnen schrijven (gratis) voor deze bootcamp. Dus schrijf je in voor de bootcamp op zondag 19 februari om 10.00 uur en steun de kandidaten van de Afvalrace.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen