John Blog 14: “Geen drank voor mij met carnaval!”

Foto: John van de Afvalrace

Sinds enkele maanden zijn de kandidaten van de Afvalrace Dongen/Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op oosterhout.nieuws.nl schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de 14e blog van John.

De afvalrace en carnaval

Het is zover!!! Het feest der feesten staat op het punt te beginnen en als echte Brabander is ook voor mij dit het moment om eens even de boel de boel te laten en 4 dagen te genieten van alle plezier en gein. Een carnaval betekend voor mij erg veel. Het is een feest dat aan elkaar hangt van tradities en gebruiken en natuurlijk is het genieten van een hapje en een (meestal alcoholisch) drankje.

Nu is het voor mij normaal geen probleem om geen alcohol te drinken (al zouden mensen die mij alleen van het stappen kennen dit niet zomaar geloven). Maar tijdens de carnaval is het toch wel een moeilijker punt. Dit heeft er voor gezorgd dat ik de afgelopen weken vele malen hele gesprekken met mezelf heb gehad. Iedereen heeft dat weleens maar ik heb het nu veel gehad. De discussie wel drinken en terugvallen in je gewicht of toch maar op een watertje carnavallen en volledig gaan voor resultaat. Puur uit respect voor mezelf, mijn trainers en de mensen die mij steunen heb ik uiteindelijk het besluit genomen om deze carnaval NIET te drinken. Sommige mensen zullen echt wel opmerkingen gaan plaatsen “Wat saai” of “Ah joh 1tje kan toch wel, zo erg is dat echt niet hoor” maar ook dat neem ik wel op de koop toe. Uiteindelijk is er maar 1 persoon die er voor kan zorgen dat ik mijn doel haal en dat ben ik toch echt zelf. Ik heb bijvoorbeeld afgelopen zaterdag 1 van mijn doelen bereikt. Tijdens de training van zaterdag kreeg ik de kans van Jochen om 100kg te liften in een deadlift (ik had hem alleen niet goed verstaan toen hij zei dat ik hem 1x moest optillen want ik verstond dat ik het in 1 keer op moest tillen)

Dus mijn besluit staat vast “Geen alcohol deze carnaval” en toch genieten van de gein en ongein die bij dit mooie feest hoort. Want wat is er nou mooier dan samen met alle andere liefhebbers van dit feest te genieten van de muziek en de waanzinnige creatieve uitspattingen van alle carnavallers.

Ik hou het kort want er zijn nog wat voorbereidingen te treffen maar ik beloof jullie dat ik jullie ook de laatste weken van mijn tocht naar de nieuwe John op de hoogte houdt.

https://www.facebook.com/enforcewaalwijk/videos/1852529521662743/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen