John blog 15: “Het einde is in zicht”

Foto: John van de Afvalrace

Nog een paar weken en dan zit de Afvalrace er weer op. Onze kandidaten zijn ongeveer een half jaar geleden gestart met hun programma. Zij zijn in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan het doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op oosterhout.nieuws.nl schrijven zij in een blog regelmatig hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de 15e blog van John.

Hoi vrienden, familie en volgers van mijn blog.

De laatste maand van de Afvalrace is begonnen. Het einde is in zich. Maar ik wil dit niet zien als een einde. Het woord “einde” klinkt erg negatief en ik ben niet graag negatief. Deze maand zie ik eerder als een opstap naar het afronden van mijn tocht naar de nieuwe John Broeke.

Ja, het is nog niet het eindstation want ik ga na deze maand echt nog wel wat door met het werken aan mijn gewicht en mijn lichamelijke gesteldheid. Eenieder die ooit is afgevallen weet dat het moeilijkste bijvoorbeeld ook is om uiteindelijk onder een streefgewicht te blijven.

Om uiteindelijk onder mijn streefgewicht (raar woord want ik streef hier niet naar, ik weet gewoon dat ik onder dat gewicht ga komen en ga blijven) te komen en blijven zal ik 2 dingen moeten doen.

  1. De juiste voeding eten in de juiste verhoudingen en hoeveelheden.
  2. Voldoende trainen (niet alleen sporten maar ook mezelf uitdagen om nieuwe doelen te behalen)

Voeding

Op het gebied van voeding heb ik de afgelopen maanden enorme veranderingen doorgemaakt. Ik ging van een ongezond, volledig ongebalanceerd, schrikbarend calorierijk voedingspatroon naar een uitgebalanceerd en gezond voedingspatroon. Dit ging natuurlijk via diverse zijwegen want je wordt jezelf pas bewust van je voeding wanneer je er ook serieus mee bezig bent. Dus ik ging eerst te weinig eten en daarna op aanwijzen van mijn coach wat meer. Vervolgens ging ik steeds bewuster en consequenter letten op de verschillende voedingsstoffen en daarbij ging ik ook mijn voeding wegen. In de ogen van sommige mensen lijkt dat een obsessie maar intussen is dit voor mij een manier van leven geworden. Voor mij is dit nu de normaalste zaak van de wereld.

En natuurlijk zal ik echt weleens een keer iets eten wat iets minder gezond is maar door bewust met je voeding om te gaan kan je dit opvangen door de resterende tijd je voeding er op aan te passen.

Trainen

Een andere manier om te zorgen dat ik fit blijf en steeds weer een beetje vooruitgang boek is trainen. Wanneer je mij een jaar geleden had gevraagd hoe ik het zou vinden om meerdere keren in de week te sporten dan zou ik je uitlachen, ik was toch echt geen sporter. Wanneer ik nu een paar dagen niet heb gesport dan voel ik mezelf leeg en begin ik onrustig te worden. Sporten is een onderdeel van de nieuwe John Broeke geworden. Ik vind sporten weer leuk en wil mezelf ook trainen.

Nou was ik altijd al iemand die, wanneer hij iets leuk vond, zichzelf uit wilde dagen om steeds een stapje meer uit zichzelf te halen. Maar in deze vorm van sporten vind ik het nu echt heerlijk om voor mezelf steeds weer een beetje meer de grenzen op te zoeken en er soms net overheen te gaan. Ik kan mezelf ook geen toekomst meer voorstellen zonder sporten en trainen.

Om jullie een beetje van mijn enthousiasme mee te geven en ook te laten voelen hoe ik mezelf voel na een training heb ik een korte training gefilmd. Die staat onderaan deze blog. De training is voor ieder niveau goed mee te doen en aan het einde van de training sluit ik af met een leuke en handige tip van mijn personal coach. Dus zoek even een plekje op waar je een beetje kan bewegen en doe gezellig even enkele minuten met mij mee. Je zult zien dat het erg leuk is om te doen.

Om ook na de Afvalrace deze stijgende lijn van fitheid en dalende lijn van gewicht door te kunnen zetten zal ik de laatste maand gebruiken om een situatie te creëren waarin een goede verhouding is tussen mijn gezin, werk, sporten en mijn muziek want hoe je het wendt of keert was dat de laatste maanden niet helemaal evenredig verdeeld.

Uitnodiging

In de afgelopen maanden hebben veel vrienden, familieleden, kennissen en andere geïnteresseerden mij gevolgd en gesteund in mijn traject van de Afvalrace. Om iedereen ook mee te laten delen in mijn gloriemoment op de afsluitende avond van de Afvalrace wil ik jullie uitnodigen om op deze feestelijke avond aanwezig te zijn. Dus wil je mij nog 1 keer een hart onder de riem steken en mij steunen kom dan naar Afvalrace Finishgala op vrijdag 31 maart bij de Heren van Dongen.

  • KLIK HIER om je gratis aan te melden voor Afvalrace Finishgala

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen