Alvalracer Annemarie: “Geen warme broodjes met roomboter en hagelslag meer”

Foto: Afvalracer Annemarie

Vier weken geleden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de vierde blog van Annemarie.

Mijn familie en vrienden steunen me door dik en dun. Dit doen ze op zoveel verschillende manieren dat het bijna onmogelijk is om iedereen te noemen. Leuk voorbeeld is dat mijn collega Nymfa dol is op lekkers halen voor zichzelf maar ook altijd voor mij. Afgelopen week was het weer zover, ze had zin in iets lekkers en ging voor zichzelf een lekkere donut halen. Komt ze terug heeft ze voor mij een bakje met vers fruit gehaald zodat ik ook iets lekkers had om te eten. Hoe lief is dat.

Iedere dag dat ik werk heb ik wel even contact met de mensen van Castelijns (Delicatessezaak in Arendshof red.) en ook bij hun is het de standaard vraag: hoe gaat het?? (Sorry Ruud even geen warme broodjes met roomboter en hagelslag meer voor mij). En dan is er mijn familie, mijn man kookt bijna iedere dag iets voor me uit het boek van Fajah Lourens en maakt de lekkerste tussendoortjes voor me.

Mijn zoontje kan bijna niet wachten tot ik echt fit ben zodat hij met me mee kan sporten, hij rent me er nu nog volledig uit. Mijn dochter kwam van de week `s avonds beneden vragen wat dat gestamp toch was en zag vol verbazing haar, tot voor kort luie, moeder op een filmpje van Youtube een cardio workout doen.

Ook staat er sinds kort een buikspier apparaat in de woonkamer, en ja het staat in de weg maar na zoveel jaar speelgoed van de kinderen is het nu tijd voor speelgoed van mij in de kamer. Het is net een martelwerktuig, maar ja, alles voor het goede doel he!

Mijn lieve vriendinnen zien me ineens een stuk minder maar gelukkig is er aan alle kanten begrip en tenslotte maakt het bij goede vrienden niet uit hoe vaak je elkaar ziet maar dat je contact onderhoud op wat voor manier dan ook. En dat lukt, lang leve Facebook en Whatsapp.

Ook beginnen mensen nu te zien dat ik afval en krijg ik daar reacties op, en wat stimuleert nu meer dan al die lieve mensen die me steunen en aanmoedigen. Ik heb mezelf een aantal doelen gesteld om te halen en 1 daarvan is om over een half jaar de 5 km te kunnen hardlopen. (stiekem hoop ik dat ik volgend jaar de Singelloop mee kan lopen in Breda). Een ander doel van me is dat ik volgend jaar bij de nieuwe lichting afvallers op de plek kan staan van Wendy.

Tenslotte was 1 van mijn vragen tijdens de info avond wat ik moest doen om op haar plek te mogen staan om mijn succes verhaal te vertellen. Dus Wendy, pas maar op ik kom eraan!!

Je grenzen worden bepaald door de afspraak
die je met jezelf gemaakt hebt over wat mogelijk is.
(Wayne Dyer)

Annemarie wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE.
De Afvalrace Oosterhout wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal
 sportieve partners.
Volg ook de Afvalrace via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen