Afvalracer Annemarie: “Het was een heftige week”

Foto: Afvalracer Annemarie

Enkele weken geleden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de nieuwe blog van Annemarie.

Eigenlijk zou ik deze week iets over mijn mede sporters moeten schrijven maar ik heb het toch liever over iets anders hebben. Deze week was een hele heftige week voor me omdat iemand die me heel na ligt door een hele zware tijd gaat, dit doet me veel pijn en mijn natuurlijke reactie om met spanning om te gaan is door te gaan eten en me terug te trekken in mijn eigen wereldje. Ik heb direct aan Michael doorgegeven dat ik heel veel spanning had en bang was om te gaan eten, en mijn hemel wat ben ik blij met de geweldige feedback die ik heb gekregen.

Michael gaf aan dat ik me moet afvragen of ik een ander help door te gaan eten en bij mijn ‘innerstance’ te blijven door goed naar mezelf te blijven kijken en luisteren. Door met mezelf in gesprek te gaan heb ik besloten dat ik een ander inderdaad niet help door te gaan eten maar dat ik mijn eigen strijd moet strijden. Dit kan ik delen met anderen dmv mijn blogs, zodat ik anderen tot hulp kan zijn door te laten zien dat ieder zijn eigen strijd heeft en vecht tegen zijn eigen demonen.

Die van mij zijn mijn vreetbuien en hoe om te gaan met stress en dingen die buiten het gewone patroon vallen, ik heb nu goddank de kans gekregen om bij Enforce met hulp van Michael en mijn mede afvallers mijn leven weer helemaal op de rit te krijgen. Het mooie van mijn trainingen en coachgesprekken vind ik dat ik mijn gevoelens waar ik eerst geen raad mee wist nu omzet in een pittige training en me na afloop goed en energiek voel ipv hoe ik me vroeger voelde na een vreetbui die me niks opleverde behalve nare gevoelens.

Ook mijn directe mede sporters helpen me veel door juist op de goede momenten een compliment te geven of iets liefs of positiefs te zeggen. Mijn wereld is door het sporten zoveel rijker en mooier geworden door de nieuwe en inspirerende mensen die ik heb leren kennen en die ieder op zijn/haar manier weer iets moois toevoegen aan mijn strijd tegen de kilo`s en mijn valkuilen.

Kortom deze hele ervaring maakt van mij een sterker en rijker mens dan dat ik was voordat ik hier aan begon en ik ben nog iedere dag dankbaar voor deze gouden kans die ik als winnares heb gekregen.

Veel liefs en we blijven vechten, ieder tegen zijn eigen persoonlijke demonen en we zullen ze overwinnen.
Annemarie

 

Annemarie wordt begeleid door Michael van ENFORCE.
De Afvalrace Oosterhout wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal
 sportieve partners.
Volg ook de Afvalrace via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen