Afvalracer Annemarie: “Duiveltje op mijn schouder wil de kransjes uit de boom eten…”

Foto: Annemarie van de Afvalrace

Sinds enkele maanden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de nieuwe blog van Annemarie. 

Verjaardag

Afgelopen zaterdag was ik jarig en kreeg ik van mijn collega`s een kledingbon omdat mijn kleding nu toch echt te groot begint te worden. Ook kreeg ik een heerlijk kerstpakket, een chocoladepakket!!! Ja echt, gelukkig was het van een hele goede kwaliteit en vierde ik mijn verjaardag dus kon ik trakteren met heerlijke bonbons. Ik heb er zelf 2 van op maar mijn hemel wat smaakte dat heerlijk. Het voordeel van niet meer onbeperkt snoepen is dat als je het een keer doet je het echt heerlijk vind en ook echt proeft wat je eet. Mijn kleding bon heb ik gelijk gebruikt en ik ik ben weer een maat kleiner gekund. Het is lang geleden dat ik met goed fatsoen in een maat L kon.

Kerstmis

Komende dagen is het kerst en ik moet zeggen dat ik er best tegenop zie. Natuurlijk niet tegen het gezellig samen zijn met mijn familie maar wel met al het lekkers dat voorbij gaat komen. Eerste Kerstdag ben ik gewoon gezellig met mijn gezin en kan ik dus zelf bepalen wat ik maak aan eten. We hebben er voor gekozen om lekker te gaan gourmetten. Het grote voordeel is dan natuurlijk dat ik hier controle over heb. Ik houd gewoon de hele dag rekening met het feit dat ik `s avonds anders eet dan gebruikelijk en bouw hierdoor een soort buffer in voor mijn calorieën. Uiteraard heb ik magere producten gekozen en laten we eerlijk zijn, het voordeel van gourmetten is dat je langer moet wachten voor je volgende pannetje klaar is en je hersenen de tijd krijgen om het signaal; Ik heb genoeg, naar je hersenen te sturen voordat je jezelf overeet.

Tweede Kerstdag zijn we gezellig bij mijn ouders waar ook mijn broer en schoonzus naartoe komen. Ook daar is de sfeer heerlijk ongedwongen, alleen is daar wel meer lekkers dus moet ik beter opletten. In onze boom hangen kransjes voor de kinderen, maar af en toe lijkt het wel of ze me uitlachen en roepen: eet me dan toch! Ik heb dan ook constant op mijn ene schouder een duiveltje en op mijn andere een engeltje, en geloof me, die hebben hele knokpartijen op mijn schouders.

Nu kun je natuurlijk zeggen; hang die dingen dan niet in je boom. Maar ik woon hier niet alleen en we hangen ze altijd op en dat zal in de toekomst niet anders zijn, dus waarom dat gevecht dan maar niet gelijk want volgend jaar is het weer precies hetzelfde. Ik vind gewoon dat ik sterk genoeg moet zijn om dit te kunnen.

Kerstchallenge

De komende dagen ga ik meedoen met de Kerstchallenge want komende week zijn er geen trainingen bij Enforce. Ik vind dit doodeng want bij mij werkt regelmaat en routine het beste, mijn ervaringen met het doorbreken hiervan zijn niet goed.( Ik hoor nu gelijk Michael in mijn hoofd zeggen; Hoezo, staat dat in je DNA geschreven?) En natuurlijk is dat niet zo maar ik vind het wel heel spannend. Enforce heeft voor ons filmpjes met trainingen en voedingsadviezen opgesteld, zodat we niet helemaal los gelaten worden. Deze komen iedere dag op Facebook te staan om thuis mee aan de gang te gaan.

Komende woensdag ga ik samen met Dagmar Meyvis en nog een aantal sporters zelf trainen bij VVO om toch lekker buiten te kunnen sporten en ik ga op mijn vrije dagen sporten bij de sportschool. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat, dit horen jullie volgende week van me.

Hele fijne en gezonde Kerstdagen gewenst en volgende week de laatste blog van dit jaar!
Veel liefs, Annemarie

Ben jij al jaren in gevecht met je gewicht? Heb je ieder dieet al geprobeerd? Heb je je misschien zelfs al eerder ingeschreven voor De Afvalrace maar ben je er, om wat voor reden dan ook, toch niet aan begonnen? Stop met stoppen en schrijf je nu in voor de Tweede Helft van De Afvalrace Oosterhout. Op 3 januari is er een ‘live event’ in Oosterhout ingepland. Iedereen die zich aanmeldt, krijgt een intakegesprek met één van de personal trainers. Wacht dus niet langer en zet vandaag de stap naar jouw nieuwe leven! KLIK HIER om je direct in te schrijven.

Annemarie wordt begeleid door Michael van ENFORCE.
De Afvalrace Oosterhout wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal
 sportieve partners.
Volg ook de Afvalrace via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen