Afvalracer Marieke: “Mijn chocolade paaseitjes schuif ik door naar Maarten”

Foto: Marieke van de Afvalrace

Sinds enkele maanden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de nieuwe blog van Marieke.

Nieuwe week nieuwe blog. Deze week letterlijk een kijkje in de keuken. Hoe is mijn voeding veranderd sinds de start van de Afvalrace? Waar ik voorheen at wat ik wilde en waar ik zin in had. Dat heb ik nu achter me gelaten ik ben nu veel meer bewust van wat ik eet en hoeveel koolhydraten vetten en eiwitten ik binnen krijg per dag. Hier heb ik gelukkig een app voor waar ik alles wat ik eet in zet en zo weet ik precies wat ik binnen krijg op een dag. Tuurlijk blijven er momenten die moeilijk zijn maar om je doelen te bereiken moet je prioriteit stellen en keuzes maken. Hieronder lees je globaal hoe mijn dag menu eruit ziet.

Ontbijt

  • Magere aardbeienkwark met fruit.
  • Of rijstwafels met magere producten zoals ossenworst rosbief of kipfilet.

Lunch

  • koolhydraatarm brood / desembrood of rijstwafels met zalmsnippers.

Avondeten

  • salade met vis zoals zalm tonijn ansjovis of mager vlees zoals carpaccio. Ik vul de salade meestal aan met zure uitjes augurkjes komkommer en tomaat.
  • of gebakken eiwit, zalm en een kleine salade.

Tussendoor snacks

  • fruit, zoals appels, peren, sinaasappels.
  • Een Lu TimeOut granen koekje.
  • Of een zakje Snack Jacks.

Voor mijn kinderen en vriend kook ik elke avond “gewoon” ik pak nu wel sneller mager vlees en i.p.v. mayonaise krijgen ze nu Frietlijn.

Uit eten

Kinderen kwamen afgelopen donderdag thuis met twee mega mooie rapporten en dat verdient natuurlijk een cadeautje. We zijn heerlijk gaan eten bij Dennenlucht in Breda. Een pannenkoekenrestaurant maar met heel veel mogelijk heden om ook gezond te kunnen eten. Terwijl Maarten en de kinderen genoten van een heerlijke pannenkoek koos ik voor een carpaccio salade. Na het eten natuurlijk nog een kopje thee met twee paaseitjes. Ook die heb ik doorgeschoven naar Maarten. Ik weet gewoon van mezelf dat ik daar niet aan moet beginnen en dat is met gelukt.

Einde van de Afvalrace nadert

Nog even en dan is het de Finaledag van de Afvalrace. Al misschien honderd keer gezegd maar wat is het snel gegaan. Nog even genieten van deze mooie tijd en van alle lieve mensen om me heen.  Ik wil jullie graag uitnodigen voor de finale dat op 6 april. Bestel je gratis kaarten op de link hieronder en ontmoet de Marieke 2.0.

  • KLIK HIER om gratis tickets te bestellen voor de Finale van de Afvalrace
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen