Annemarie van de Afvalrace: “Ik was een grootverbruiker van koffie!”

Foto: Annemarie van de Afvalrace

Sinds enkele maanden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de nieuwe blog van Annemarie. Wegens een technisch mankement een dagje later dan je van ons gewend bent. 

Deze week vertel ik jullie over wat er voor mij is veranderd op het gebied van eten, en dat is veel kan ik vertellen.
De mensen die me kennen weten dat ik mezelf niet echt op een dieet heb gezet maar dat ik er wel voor heb gekozen om mijn manier van leven volledig om te gooien. Waar ik vroeger heel de dag liep te snoepen en geen maaltijden at (omdat ik geen honger meer had) ben ik nu van de 3 maaltijden en 3 tussendoortjes.

Vroeger at ik als ontbijt een bak met cornflakes en vanille yoghurt, nu neem ik 40 gram muesli met Optimel melk en een stuk fruit. De muesli wissel ik iedere dag af voor iets anders, bijvoorbeeld Allbran of havermout. Doordat ik dit iedere dag afwissel ben ik me al vanaf het begin van de dag bewust van de keuzes die ik kan maken met betrekking tot mijn eten.

Tussendoor neem ik dan een eierkoek of fruit of een verantwoord reepje zodat ik het gevoel van trek kan voorblijven. Tussen de middag eet ik 2/3 boterhammen met mager beleg of een fruit/groente smoothie. Door mijn smoothie gooi ik ook wel eens een handje Allbran om te zorgen voor vezels. Ging ik voorheen tijdens mijn werk altijd een lekker broodje halen (bijv. broodje smos) nu haal ik ook wel eens een broodje maar dan een donkerbruin met 50 gram mager beleg.

En als avondeten eet ik graag roerbakgroente met couscous en kipfilet. Avondeten deed ik eigenlijk nooit echt, een paar happen en dan klaar, omdat ik al heel de dag mezelf had volgestopt met van alles en nog wat of omdat ik me tijdens het koken in de keuken nog volpropte.

Dus op de vraag of er veel veranderd is voor me op gebied van voeding kan ik volmondig ja antwoorden. Ik heb geleerd om te eten met mate en op gezette tijden in plaats van mega porties en heel de dag door snaaien. Betekent dit nu dat ik nooit meer eens uit de band mag springen? Natuurlijk niet! Ik ga ook wel eens met de kinderen naar de Mac maar ipv een heel menu met daarna een McFlurry neem ik bijv. een McChicken en een kleine friet dan is het ook genoeg.

Ook mijn gedrag naar koffie is veranderd. Was ik voorheen verantwoordelijk voor het grootverbruik van de koffie op de zaak, nu valt de machine zelfs wel eens uit omdat hij minder wordt gebruikt door me. Twee kopjes in de ochtend of 1 cappuccino thuis en de rest van de dag water of thee. Een van de grootste voordelen hiervan is, denk ik, dat ik niet zo veel hoofdpijn meer heb. Zeg maar eigenlijk gewoon geen hoofdpijn! Ongetwijfeld is het de combinatie van mijn veranderde levensstijl dat ik geen hoofdpijn meer heb maar wat een geweldig cadeau is dat. Net als het hebben van energie en levenslust.

Lieve mensen, bedankt weer voor het lezen en voor wie het nog niet weet vrijdag 6 april is de grote finale van de afvalrace dus vind je het leuk om te komen geef je dan op.

Veel liefs, Annemarie

  • KLIK HIER om gratis tickets te bestellen voor de Finale van de Afvalrace
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen