Afvalracer Kimberly: “Komende zomer loop ik in een Baywatch badpak!”

Foto: Afvalracer Kimberly

Sinds drie weken zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de derde blog van Kimberly.

Week 3 alweer…

Wat gaat het hard! We zitten alweer in week 3 en nog steeds heb ik er onwijs veel zin in. Althans… onder de training denk ik soms wat anders. Maar als de training dan eenmaal weer voorbij is denk ik “ja heerlijk, we hebben het weer geflikt!” Afgelopen maandag had ik weer mijn weegmoment. De cijfers die ik toen zag waren nogal teleurstellend, maar wel verwacht. Ik had gewoon niet goed gegeten en dan meer in de zin van veel te weinig eten en drinken. Er kwam 98,7 kg te staan wat 0,2 kg minder is dan vorige week. Uiteindelijk nog niet verkeerd natuurlijk 2,4 kg in 2 weken maar het had meer kunnen zijn. Nu meer bewuster gaan worden met eten!

Wat is er tot nu toe veranderd?

Alles is veranderd! In plaats van alleen te zeggen ik ga vanavond sporten ga ik nu ook echt sporten. Je MOET sporten. Maar je wilt ook sporten. Ik merk nu al dat ik sommige oefeningen beter kan waar ik eerder nog niet eens aan begon omdat dit me niet lukte. Bijvoorbeeld: sit-ups. Afgelopen maandag moesten we sit-ups doen waarbij ik al gelijk zei dit kan ik niet. En dan wel sit-ups met je voeten onder een sponsorbord die aan de zijkant van het voetbalveld staan. Michael zei “Dit kan jij wel, ik kan dit niet bestaat niet. We gaan het gewoon doen!” Zo gezegd zo gedaan. Ik begon als eerste aan de sit-ups waarmee je dan vervolgens een voetbal tegen het bord aan moest tikken. En ja hoor dit lukte gewoon! Ik kwam overeind. Dit kon ik eerder echt niet. Als ik dit in de sportschool deed kwam ik bijna niet eens omhoog. Door de trainingen afgelopen 3 weken train je gewoon elke spier. Zo apart wat deze 3 weken met mijn lichaam en spieren hebben gedaan. En planken. OMG wat vervloek ik dat, planken! Maar van de 10 seconden in de eerste week houd ik het nu al 30 seconden vol 😊 Sterker in mijn armen word ik al wel. Mijn armen zijn na planken wel gekookte spaghettislierten maar ach, het went vanzelf denken we dan maar whaha.

Tsja, het eten…

Dan heb je nog het eten… Tjaaa wat valt daar over te zeggen. Dat het geweldig gaat? Dat alles even lekker is? Dat je geen trek meer hebt in zoet? Nee absoluut niet!! Mijn reptielenbrein probeert me elke dag weer over te halen. Maar dan denk ik weer: nee, kom op! Ga door! Je bent al zo goed op weg. Denk aan je weegmoment. Denk aan je doel. En dan zet ik me er met pijn en moeite overheen. Het eten gaat nog niet zoals ik wil dat het gaat. Ik eet nog steeds niet genoeg en stoei daar wel mee. Het is gewoon veel wat ik moet eten en ik ben dat niet gewend. Ik weet dat het gaat lukken maar dit lukt me gewoon niet in 2 weken. Enige voordeel is wel dat ik voor de Afvalrace begonnen was met een fitcoach welke mij op weg hielp om gezonder te eten. Dat is voor nu wel heel fijn omdat je toch je eetpatroon om moet gooien. Gelukkig heb ik 2 vriendinnen die ook bezig zijn om iets aan hun overgewicht te doen en die appen me dan om te vragen hoe het gaat en om elkaar aan te moedigen. Samen hebben we een deal gemaakt. Aankomende zomer lopen wij in een baywatch badpak! Dus daar gaan we voor hè, dames hihi!

Combinatie met privé

Verder is het soms wat lastig te combineren met mijn privéleven. Dat is best hectisch en met dit erbij denk ik soms pfff waar ben ik aan begonnen. Maar aangezien dat altijd wel zo blijft zet ik gewoon door en verzin ik geen excuses meer om te stoppen. Ik heb onwijs veel aan mijn man Bjorn. Hij helpt mij zoveel waar kan en daar ben ik wel heel blij mee. Wij doen dit samen zegt hij. Dus dat is echt wel heel fijn. Dankjewel daarvoor schat x.

Van het weekend houd ik even wat rust om vanaf maandag weer vol gas te gaan.
Tot de volgende blog en allemaal nog een fijne zondag!

Groetjes,
Kimberly

De kandidaten van de Afvalrace Oosterhout wordt begeleid door Enforce Breda/ Oosterhout
Je kunt de Afvalrace ook volgen via Facebook en YouTube

Reacties

article
37188
Sinds drie weken zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij
https://oosterhout.nieuws.nl/afvalrace/20181028/afvalracer-kimberly-komende-zomer-loop-baywatch-badpak/
2018-10-28T07:05:39+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/10/28065653/Kimberly1.jpg
Afvalrace, Nieuws