Afvalracer Kimberly: “Moeite gehad mijn tranen in te houden”

Michael en Kimberly
Foto: Afvalracer Kimberly

Sinds enkele weken zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de vijfde blog van Kimberly.

Gewoon al 1 maand bezig!

Wat gaat de tijd ongelofelijk hard! Ben al gewoon 1 maand bezig aan mijn sportieve project! Zoals ik op Facebook aangaf heb ik er nog onwijs veel zin in. De sportmomenten zijn leuk omdat je een band opbouwt met je sportmaatjes. We moedigen elkaar aan waar nodig is hè Chantal en de 2 Renke’s of beter gezegd Renske en Petra haha.

Tranen

Maandag weer mijn weegmoment gehad en ondanks dat ik me deze week enorm kut heb gevoeld toch 0,1kg eraf. Je traint zo veel en let heel de dag op je eten. Je houdt je continu aan alles en dan kijk je naar je weegschaal en dan word je pissig. Ik baalde enorm. Echt moeite gehad om mijn tranen in te houden. Zo demotiverend om al 2 weken naar zo’n weegschaal te kijken. Na een peptalk van Michael (in de goede zin) er toch weer tegenaan gegaan. Al blijft het wel in mijn hoofd spoken.

Lichaam moet wennen

Afgesproken met mijn trainer voortaan 2 liter water te gaan drinken want dat is gewoon heel goed voor je afvalstoffen. En toch iets minderen calorieën eten. Moet nu tussen de 1.500 en 1.600 calorieën zitten en daar voel ik me prettiger bij. Ook gaf hij aan dat mijn lichaam moet wennen. Voordat ik aan de Afvalrace Oosterhout begon had ik een fitcoach. Zij zei exact hetzelfde. Ook nu appt ze me nog regelmatig om te vragen hoe het gaat en dat doet me goed. Kreeg vandaag een super lief berichtje van haar en dat komt overeen met wat Michael mij vertelde: focus je niet op je weegschaal. Misschien denkt je lichaam wel van “wow wat doe jij met mij…van niks naar zo veel…ik ga in protest!” Het is gewoon een kwestie van geduld. En daar hebben ze ook wel gelijk in.

Mijn trainer

Deze week wil ik mijn trainer voorstellen. Ben blij met Michael. Hij is direct zoals het hoort maar help je ook als je ergens lichamelijk last van krijg. Hij weet iedereen altijd te motiveren door te zeggen “kom op, ga door, je kunt het” en dat is fijn. Hierbij zijn verhaal:

Hallo beste lezers mijn naam is Michael Blom, ik ben 32 jaar en woon in Oosterhout. Ik ben gelukkig getrouwd met mijn vrouw Charissa en heb een zoon Daimyan van 7 jaar. Mijn hobby’s zijn voetballen, triatlon en ik sta eens in de 2 weken op de tribune bij NAC om mijn favoriete club te bekijken. Ik ben nu 2 jaar werkzaam als personal trainer bij Enforce, waar ik dit jaar Chantal Hendriks, Kimberly Bakx en Iris Bakker coach en train als gekozen kandidaten van de afvalrace. Voordat ik als personal trainer aan de slag ben gegaan heb ik een opleiding gevolgd op het CIOS Breda/Goes.

Korps Mariniers

Hierna heb ik me aangemeld bij het Korps Mariniers en heb ik 5 jaar in dienst gezeten. Door omstandigheden ben ik uiteindelijk uit dienst gegaan en ben ik gaan werken in een magazijn als tussenoplossing. Ik wist eigenlijk altijd al wel dat dit niet iets was wat ook daadwerkelijk voor mijn was weggelegd en dat dit niet was wat ik de rest van mijn leven wilde gaan doen. Vanuit een stukje zekerheid wat ik voor mezelf had in die baan, er kwam namelijk een maandelijks salaris binnen en had al vrij snel een vast contract, ben ik daar uiteindelijk toch nog 3 jaar werkzaam geweest. Terwijl ik daar werkzaam was begon ik eigenlijk al steeds meer in de avond voor Enforce trainingen te geven, tot ik het zo druk kreeg en heb besloten de knoop door te hakken om mijn magazijn baan op te zeggen en de stap naar personal trainer te maken.

Blijf de blogs volgen!

Nu werk ik met bijzonder krachtige mensen die doen wat ze moeten doen om te komen tot wat ze willen bereiken in het leven. Ik ga ervoor zorgen dat de mensen die ik coach hun volledige potentie gaan leven, dus er alles uit halen wat erin zit. Ik vind het heel leuk en tof om mensen te helpen met de problemen waar ze tegenaan lopen. Ik heb er super veel zin in om het komende half jaar Kimberly hierbij te gaan helpen voor eens en altijd afscheid te nemen van de kilo’s. Blijf haar volgen in de blogs en vlogs die ze wekelijks maakt om haar vooruitgang in de gaten te houden.

Met sportieve groet, Michael Blom

 

De kandidaten van de Afvalrace Oosterhout wordt begeleid door Enforce Breda/ Oosterhout
Je kunt de Afvalrace ook volgen via Facebook en YouTube

Reacties

article
37601
Sinds enkele weken zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij
https://oosterhout.nieuws.nl/afvalrace/20181111/afvalracer-kimberly-moeite-gehad-tranen-houden/
2018-11-11T06:30:45+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/11/11063022/Michael-en-Kimberly.jpg
Afvalrace, Nieuws