Afvalracer Kimberly: “Deze week is een zware week”

Foto: Afvalracer Kimberly

Twee maanden geleden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de negende blog van Afvalracer Kimberly.

Twee maanden onderweg

Wat is er allemaal veranderd? Veel! Ik heb heel mijn levensstijl omgegooid en het bevalt me prima. Heb natuurlijk mijn eetschema om moeten gooien. Meer, maar gezonder eten. Dit gaat steeds beter en daar ben ik zelf wel supertrots op. Ik had zelf niet verwacht dat dat me zou lukken maar ik heb het toch maar even gefixed. Dat is toch wel het aller moeilijkste geweest de afgelopen twee maanden. Ik ben nu veel bewuster van wat ik wel en niet kan eten.

Ik ben gaan sporten

En ik ben meer gaan sporten, althans “ik ben gaan sporten”, die paar keer in de maand voordat ik begon aan dit project is niet echt sporten haha. Mentaal voel ik me ook veel beter. Voel me fitter en al een stukje gelukkiger in mijn lichaam en ik zie al zoveel verandering! Mijn kleding wordt te groot en ik heb een betere conditie dan hiervoor.

Toch mooi 12 kg kwijt

Eindelijk gaat ook mijn weegschaal mee. Ook wel heel fijn. Ik begon 8 oktober 2018 met 100,9 kilo en afgelopen maandag stond deze maar liefst op 96,7 kilo. Het lijkt niet veel in de afgelopen 2 maanden en dat is het ook niet maar helaas heeft mijn lichaam even stil gestaan… Heel frustrerend maar uiteindelijk ben ik vanaf de zomer toch even 12 kilo kwijt (YEAAAHH). Zelf had ik nooit verwacht dat het ‘afvallen’ mij zou lukken. Ik gaf mijn gezinsleven te snel de schuld. Maar ik heb me nu meer bovenaan gezet en gezegd deze 6 maanden ga ik knallen en zet ik me er met de volle 100% voor in. En dat werkt.

Nu een zware week

Deze week is een zware week. Het begint lichamelijk en geestelijk een beetje op te breken maar dat komt ook omdat de maand december voor ons best druk is. Ik krijg in mijn hoofd niet alles op een rijtje en ben vermoeid waardoor ik merk dat ik aan 7 uur slaap niet genoeg heb. Ook ben ik deze week wat meer emotioneler. Komt ook meer omdat de maand december voor ons in het teken van ons gezin en familie gaat. Hier word je op bepaalde momenten toch met de neus op de feiten gedrukt dat je in de afgelopen 5 jaar afscheid hebt moeten nemen van belangrijke mensen in ons leven. Besef me dan meer dat ik enorm dankbaar mag zijn met de mensen om me heen. Maar begrijp me niet verkeerd ik geniet enorm van de kleinste dingen maar kan ook om de kleinste dingen huilen. Weet niet hoe ik het uit moet leggen. Het zal allemaal wel bij het proces horen waaraan ik begonnen ben.

De feestdagen komen eraan dus als iemand tips heeft over het eten met de feestdagen dan hoor ik het graag.
Tot volgende week,
Liefs Kimberly

De kandidaten van de Afvalrace Oosterhout wordt begeleid door Enforce Breda/ Oosterhout
Je kunt de Afvalrace ook volgen via Facebook en YouTube

Reacties

article
38490
Afvalracer Kimberly: "Deze week is een zware week"
Twee maanden geleden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij
https://oosterhout.nieuws.nl/afvalrace/20181209/afvalracer-kimberly-week-is-zware-week/
2018-12-09T06:52:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/12/09065138/Kimberly.jpg
Afvalrace, Nieuws