Afvalracer Chantal: “De volgende caloriebom komt eraan!”

Foto: Afvalracer Chantal

Sinds enkele maanden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de elfde blog van Afvalracer Chantal.

Caloriebom

Als Sinterklaas met al zijn lekkers weer fijn vertrokken is naar Spanje, komt de volgende caloriebom alweer: de Kerstman, of in ieder geval het eten met kerstmis! Twee dagen een uitgebreid kerstdiner. Hoewel ook veel mensen Tweede Kerstdag gaan gourmetten. En dan hebben we het nog niet over alle bonbonnetjes, kerstkransjes en alle kleine lekkernijen tijdens kerst.

Hoe weersta ik dit allemaal?

Als eerste hou ik mijn normale eetpatroon aan, dus ik sla geen maaltijden over, want als ik iets oversla en daarna aan tafel ga, eet ik meer dan normaal. Eerste Kerstdag vier ik bij mijn vader samen met mijn stiefmoeder, mijn oma, mijn broer en zus met aanhang en mijn neefjes en nichtjes.Tweede Kerstdag gaan we een dagje naar attractiepark Toverland samen met mijn schoonfamilie.

Gezond gourmetten

Gourmetten staat ook bij ons op het menu. Ik kies dan voor zoveel mogelijk groentes in combinatie met mager vlees eventueel een magere sausje (op yoghurt basis), of rode sauzen (ketchup, chili). Deze bevatten ook minder calorieën. Ik mag best een kerstkransje op zijn tijd, maar eet niet meteen de hele schaal leeg. Mijn toverwoord is dan ook matigen. Wat mij betreft is kerst er om te genieten, niet om te vechten met eten of je telkens schuldig voelen als je zondigt.

Geniet

Lieve allemaal, last but not least, GENIET! Geniet van het gezelschap om je heen. Geniet van de mooie momenten. Geniet van elkaar, vier de liefde, je gezondheid, je geluk! Ik wens je een supermooie laatste week van het jaar toe en dan gaan we er met z’n allen volgend jaar een Power jaar van maken! Op naar mijn ideale ik!
Liefs, Chantal

De kandidaten van de Afvalrace Oosterhout wordt begeleid door Enforce Breda/ Oosterhout
Je kunt de Afvalrace ook volgen via Facebook en YouTube

Reacties

article
38837
Afvalracer Chantal: "De volgende caloriebom komt eraan!"
Sinds enkele maanden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij
https://oosterhout.nieuws.nl/afvalrace/20181222/afvalracer-chantal-de-volgende-caloriebom-komt-eraan/
2018-12-22T06:29:53+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/12/22062928/Chantal1.jpg
Afvalrace, Nieuws