Afvalracer Chantal: “Zoek niet naar motivatie”

Foto: Afvalracer Chantal

Sinds enkele maanden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de veertiende blog van Afvalracer Chantal.

De eerste drie maanden

Afgelopen week realiseerde ik mij dat de eerste drie maanden van de Afvalrace Oosterhout erop zitten. DAMN wat gaat dat hard! Voordat ik van start ging met de Afvalrace kreeg ik de tip om maandelijks een foto te maken om de vorderingen goed te blijven zien. Het is niet mijn favoriete bezigheid om foto’s maken en onder het mom van ‘niet geschoten is altijd mis’, maar ik heb het toch maar gedaan. En nu zag ik zelf een groot verschil ten opzichte van 3 maanden geleden!

Vertrouwen

Ik denk dat een dergelijke (Afval)race waar ik nu mee bezig ben, valt of staat met het vertrouwen in de trainers en het geloof van de trainers in mij. Ik ben niet de meest moeilijke persoon, maar ook ik heb een gebruiksaanwijzing. Mijn coach heeft deze al aardig ontdekt en nog steeds hebben we een prettige samenwerking. Een paar maanden geleden is onze samenwerking begonnen en de afgelopen tijd heb ik veel gedaan en geleerd. Denk aan: veel meer eten, 4-5 x per week sporten, minder stressen en meer ontspannen.

‘Doe wat je moet doen’

Woensdag ochtend vroeg ik hem om een gouden tip en hij zei:. “Ga niet op zoek na motivatie maar doe gewoon wat je moet doen! “ En daar is alles mee gezegd. Ik zal jullie hier onder een klein stukje uitleg geven over deze tip. Motivatie is iets waar een hele hoop mensen na op zoek gaan. Maar is dit echt het enige dat je nodig hebt? Het antwoord hierop is NEE. Wat motivatie wel doet is een hele hoop dingen makkelijker maken. Het is absoluut niet noodzakelijk. Als maar iets belangrijk genoeg is doe je simpelweg datgene dat je moet doen om daar te komen, waar je wilt zijn!

Zorg voor duidelijke doelen

Zorg er dus voor dat jouw doelen heel duidelijk zijn. Jouw punt B dus, en bedenk vooral waarom dat heel belangrijk voor je is. Als je vervolgens eerst aan de slag gaat, of je nou zin hebt of niet, en die acties gaan resultaten opleveren dan komt de motivatie vanzelf.

Tot volgende week,
Liefs Chantal

De kandidaten van de Afvalrace Oosterhout wordt begeleid door Enforce Breda/ Oosterhout
Je kunt de Afvalrace ook volgen via Facebook en YouTube

Reacties

article
39347
Afvalracer Chantal: "Zoek niet naar motivatie"
Sinds enkele maanden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij
https://oosterhout.nieuws.nl/afvalrace/20190112/afvalracer-chantal-zoek-niet-naar-motivatie/
2019-01-12T06:38:11+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2019/01/12063724/Chantal1.jpg
Afvalrace, Nieuws