Afvalracer Kimberly: “Het is allemaal veel…”

Foto: Afvalracer Kimberly

Enkele maanden geleden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de veertiende blog van Afvalracer Kimberly.

Wat gaat de tijd snel!

En dan is het al weer de 2e blog van Januari. Ongelofelijk hoe snel de tijd gaat. Afgelopen maandag op de weegschaal gestaan en heb gelukkig weer een beetje goed gemaakt na de feestdagen. Er was weer -1,0kilo dus moet nog -1,2 kilo en dan heb ik mijn schade weer ingehaald, hihi. De trainingen worden echt een stukje zwaarder gemaakt. Ik heb heel deze week al spierpijn en dat is echt al lang geleden. Nou weet ik weer hoe ik me de eerste weken van de Afvalrace Oosterhout heb gevoeld: vermoeid en au, au en nog een au :’).

‘5 minute take off’

Als je moeite hebt met bijvoorbeeld gezond koken of om iedere keer te moeten trainen en je merkt dat je hier een motivatie voor hebt, maak dan een stappenplan voor jezelf. Een doel waar je naar toe wilt werken. Wat heel goed werkt hier is de ‘5 minute take off’. Dit stelt je namelijk in staat om van start te gaan te gaan. Als je dus geen zin hebt om te gaan trainen of je komt na een lange werkdag thuis en hebt geen zin om nog eens gezond te gaan koken, ga dan eens 5 minuten aan de slag met wat je moet doen. Dus je moet gaan trainen, trek je sportkleding aan en stap in de auto of op je fiets er ga er heen. Als je er eenmaal bent is het helemaal niet erg om te gaan trainen. Begin met kip te snijden en gooi dit in de pan. Als je eenmaal een stap hebt gezet komt de rest vanzelf en maak jij je gerecht klaar. Je denkt niet na 5 minuten ‘ik heb geen zin om te koken’ om daarna de kip weg te gooien. Nee, als je eenmaal bezig bent gaat de rest vanzelf!

Tip van Michael

Houd altijd die 5 minuten aan. Je zult gaan merken dat 9 van de 10 keer die 5 minuten voldoende zijn om in die flow te komen. Dit is al vanaf begin af aan 1 van de tips van mijn trainer Michael Blom. Bij mij werkt deze wel. Telkens als ik geen zin heb om iets te doen, zet ik toch de stap en als ik er eenmaal ben of ben begonnen met mijn eten is het uiteindelijk niet erg. Of ik app één van mijn teamgenootjes welke mij dan toch overhaalt om te gaan trainen.

Het is veel

Verder hebben we deze week de doelen besproken en moeten naast de 3 sport momenten nog 1 uur in de week gaan wandelen en 1 uur in de week gaan zwemmen. Dus dit zullen we dan maar eens gaan doen. Het is allemaal veel, maar weet dat het voor een goed doel is om te zijn wie ik wil zijn.

Allemaal nog een fijne zondag en tot volgende week!

Liefs Kimberly

De kandidaten van de Afvalrace Oosterhout wordt begeleid door Enforce Breda/ Oosterhout
Je kunt de Afvalrace ook volgen via Facebook en YouTube

'

Reacties

article
39372
Afvalracer Kimberly: "Het is allemaal veel..."
Enkele maanden geleden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij
https://oosterhout.nieuws.nl/afvalrace/20190113/afvalracer-kimberly-het-is-allemaal-veel/
2019-01-13T06:30:08+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2019/01/12081223/Kimberly.jpg
Afvalrace, Nieuws