Afvalracer Chantal: “Vandaag laat ik anderen aan het woord”

Foto: Afvalracer Chantal

Sinds enkele maanden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de nieuwste blog van Afvalracer Chantal.

“Lopersknie”

En dan is er weer een week voorbij, deze week een wat mindere week want ik ben te hard van stapel gelopen met het opbouwen van mijn hardloopschema, met als resultaat een “lopersknie” helaas betekende dat voor mij een aangepast sport schema met de nodige pijnstilling, gelukkig gaat het nu weer stukken beter en ik verwacht volgende week weer “back on track” te zijn en weer te kunnen opbouwen met hardlopen want eind maart komt natuurlijk al in zicht.

Anderen ‘aan het woord’

Deze week ben ik zelf minder ‘aan het woord’, maar vertelt mijn familie hun ervaringen tot nu toe. Te beginnen met onze kinderen want een goed voorbeeld voor hen is immers een van de belangrijkste redenen om mij op te geven voor deze (Afval)race.

Lyam (8 jaar)

“Lieve Mama, Ik vind het super goed van jou dat je hieraan mee doet en al dunner wordt en ik vind het ook heel leuk dat we vaker buiten Pokomons gaan zoeken tot het 5 km ei is uitgekomen. Ik vind het ook heel leuk dat ik jou mag meehelpen met koken. Ik mag dan alle groenten snijden en in de pan doen want jij kunt heel erg lekker koken!”

Kane (7 jaar)

“Ik vind het goed van mama dat ze meer is gaan sporten, maar ik vind het niet zo leuk dat mama zo vaak weg is en papa ons naar bed moet brengen. Maar als mama wel thuis is, dan doen we leuke dingen. Bijvoorbeeld binnen voetballen of stoeien.”

Xenn (5 jaar)

“Sporten is heel gezond, eerst had mama een hele dikke kont en een dikke buik nu is het niet meer zo heel dik, ook ik mag niet meer zoveel snoepjes van mama want dat is niet goed voor mijn tandjes als ik dan geen snoepje mag dan krijg ik wel iets anders bv komkommer, wortel of snoeptomaatjes en die zijn ook wel lekker.”

Partner Roy

“Tja, waar zal ik eens beginnen. Toen jij vertelde je meeging doen met de Afvalrace dacht ik: ja hoor gaat ze weer. Deze gedachte werd nog intenser toen ik hoorde dat jij een van de geselecteerde kandidaten was. Maar ik gunde jou deze Afvalrace van harte omdat jij het meer dan waard bent! In de afgelopen 15 jaar heb ik jou zien jojoën, jou zien vechten tegen jouw eigen ik. Afvallen was geen enkel probleem, maar op gewicht blijven lukte niet. Tijdens de zwangerschap van Xenn ben jij door het oog van de naald gekropen die natuurlijk hun sporen hebben achter gelaten op de kijk van ‘ons’ leven. Maar tijdens deze (Afval)race zie ik ook hoe jij vooruitgang boekt en beetje bij beetje jij jezelf terugvindt. Ik kan er niks anders van maken dan dat ik ontzettend trots ben op de manier hoe jij dit aanpakt. Weer of geen weer, blessures of niet, jij gaat ervoor en dat verdient respect. Maak af waar je begonnen bent dan gaan wij samen met onze jongens een stralende toekomst tegemoet.”

Nichtje Kim

“Het begon allemaal op Oosterhout Live. Chantal zat duidelijk niet lekker in haar vel. Ze was niet gelukkig met haar figuur en dat straalde ze ook uit. Vervolgens hebben we er een flinke borrel op gedronken, maar dat was niet de oplossing. Opgeven voor de Afvalrace zou haar wellicht kunnen helpen. Ze was zo dapper om deze stap te zetten. En kijk eens waar ze nu staat! Chantal jij hebt de kans echt met twee handen aangenomen. Opgeven komt niet voor in haar ‘woordenboek’. Al gaat het soms met up en downs, ze zet gewoon door. We sporten soms samen en wat heeft ze een vooruitgang geboekt. De eerste training kon ze niet geloven dat een rondje voetbalveld de warming-up was. En nu lopen we dat zelfde rondje om het voetbalveld kletsend zonder moeite. Lieve Chantal, wat mag jij trots op jezelf zijn! Je bent veranderd qua figuur, maar zeker ook als persoon. Je hebt hier zelf voor gekozen en je hebt het zelf gedaan. SUPER KNAP!! Nu gaan we met carnaval weer een borrel drinken. Nu omdat het (af en toe) kan en omdat je het verdiend hebt!”

En met deze mooie woorden sluit ik vandaag mijn blog af.

Tot volgende week, Liefs Chantal

De kandidaten van de Afvalrace Oosterhout wordt begeleid door Enforce Breda/ Oosterhout
Je kunt de Afvalrace ook volgen via Facebook en YouTube

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen