Afvalracer Chantal: “Deze reis is niet makkelijk, maar wel een hele mooie”

Foto: Afvalracer Chantal

Ruim 5 maanden geleden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de nieuwste blog van Afvalracer Chantal.

Moeilijke reis

5,5 maanden geleden ben ik op reis gegaan. Een reis die niet makkelijk is. Er zaten dagen bij dat ik wilde stoppen, dagen die schreeuwde: “Ga terug naar jouw comfortzone!” Dit zijn moeilijke veranderingen om mee te maken en soms leek het wel alsof ik tegen het onmogelijke in ging. Maar dit was mijn reptielenbrein die mij probeerde te misleiden om in mijn veilige plek/ ruimte te blijven, want daar zijn we immers op ons gemak,. Ons brein dat we steeds bevredigen met voedsel en comfort. Waarom zou hij dat willen inruilen voor hard werken? Het is niet makkelijk, maar het is wel nodig. Je denkt misschien niet dat het harde werken en de nodige spierpijn het op dat moment waard zijn, maar dat zijn ze wel! Als ik nu terugkijk doe ik dit met een smile op mijn gezicht. Wetende dat mijn brein wilde stoppen, maar ik niet. Ik rolde mijn mouwen op en ging aan het werk. Dag voor dag werden de veranderingen makkelijker en nu zijn het mijn gewoontes waar ik niet eens aan hoef te denken. Ik doe ze gewoon. Nu ziet mijn leven eruit met een gezonde levensstijl en een duidelijker brein.

Geen makkelijke, wel een mooie reis

Stop met jezelf te vertellen dat je niets kunt doen. Dat geldt ook voor mij. Ik worstelde van de week nog met ‘onderhoud’. Ik heb hard naar mijzelf gekeken in de spiegel en ik moest mijzelf er aan herinneren dat ik heb gevochten om te komen waar ik nu sta. En dat gaat mij niet weerhouden om op de plek te komen waar ik wil zijn! Ook ik moet gewoon ademen en mijzelf toestemming geven om te vallen en te beseffen dat ik niet echt faal, wat ik leer in deze reis. Met andere woorden, ik heb mijzelf uit het hoofd gehaald. Ik moest tegen mijzelf zeggen om niet meer zo hard te zijn voor mijzelf. En om te stoppen met het verwachten van perfectie. Als ik het kan kunnen jullie het ook!!!

Strijd is nooit echt voorbij

De strijd is nooit echt voorbij, maar ik heb een manier geleerd om struggels op een gezonde manier te ervaren. Het is niet erg om te vallen, maar het is nooit goed om mijzelf te stoppen. Ik raap mijzelf op en ga weer aan het werk! Ik ben het waard, Mijn leven is het waard. Oké, ik heb mijn doelstelling van -30 kg afvallen in 6 maanden tijd niet gehaald. Jammer, dat is het zeker. Maar het is niet het belangrijkste. Ook die weegschaal is maar een “getal” en als ik kijk naar het gene wat ik wel bereikt heb kan ik zeggen dat ik trots ben. TROTS op mijzelf!!!

Liefs Chantal

De kandidaten van de Afvalrace Oosterhout wordt begeleid door Enforce Breda/ Oosterhout
Je kunt de Afvalrace ook volgen via Facebook en YouTube

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen