Afvalracer Kimberly: “Ondanks alles toch fitter en vrolijker”

Foto: Afvalracer Kimberly

Ruim 5 maanden geleden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de nieuwste blog van Afvalracer Kimberly.

Ik viel bijna van de trap…

Het gaat gelukkig weer een stuk beter mijn met gebroken teen. Helaas heb ik nu mijn andere voet geblesseerd. Viel bijna van de trap met mijn zoon en ben door mijn enkel gegaan waardoor ik last heb van mijn achillespees en mijn enkel. Zoals iedereen me noemt: een echte brokkenpiloot. Echt balen!! Nooit gebeurt er zoiets en nu in een half jaar genoeg. Enige wat ik kan doen is er rekening mee houden maar stoppen met sporten?? Nee echt absoluut niet!

Ik sta al drie maanden praktisch stil

Herstel duurt hierdoor wel langer maar ik kan en wil nu niet opgegeven. Ik sta al de afgelopen 3 maanden praktisch stil dus stoppen zou het einde zijn voor mij op dit moment. Dat is wat ik toch wel heb geleerd de afgelopen half jaar. Stoppen is geen optie, daar wordt het allemaal niet beter van. Juist een weg zoeken om door te gaan en je doel voor ogen te houden. Dat is 1 ding wat ik hard op durf te zeggen dat ik daar goed in ben veranderd.

Vandaag de Urban Trail Breda

Enne… straks loop ik de 10 km in Breda! Nog een verandering wat ik eerst nooit zou doen. Vandaag doe ik mee aan de Urban Trail, 10 km lopen door mooie bezienswaardigheden van Breda. Ik heb me samen met Chantal en Renske opgegeven aan de Urban Trail in Breda. Chantal komt me vanmorgen voordat we weg moeten nog snel tapen omdat ik het anders niet red met mijn voet. Maar dat moet goed komen. Anders maar hinkelen, haha.

Dit was niks voor mij

Als ik vóór de Afvalrace zo’n bericht had gelezen over een loop had ik hier niet een naar gekeken… Dan had ik gedacht, niks voor mij, NEXT. Nu voor de allereerste keer dacht ik: Nee ik ga hieraan mee doen. Ik zal laten zien dat me dit lukt binnen een bepaalde tijd en dat er wel degelijks iets is veranderd bij me ondanks dat de kilo’s er niet afvliegen. Het gaat namelijk niet alleen om de kilo’s, dat getal op de weegschaal. Het gaat er ook om hoe jij je eigen levensstijl aanpast/veranderd om juist gezonder en sportiever te worden. En daar doe ik hartstikke mijn best voor.

Sportschool niet voor mij weggelegd

Zelf had ik nooit verwacht dat dit me zou lukken maar ik ga zelfs met plezier sporten! Een sportschool is niet voor mij weggelegd, maar een groepstraining bij Enforce wel! We gaan na de Afvalrace periode samen verder door want ik ben er nog lang niet. En al zou ik mijn gewicht hebben bereikt, stoppen voor mij geen optie! Ik hou van lekker eten, ik geniet van het leven en dus daarom zal ik altijd in beweging moeten blijven. Enforce helpt me daarbij.

Fitter en vrolijker

Maar mijn allergrootste verandering is toch wel dat ik me fitter, zelfverzekerder en vrolijker voel sinds ik hieraan mee doe. En dat is voor mij het aller- aller- aller- allerbelangrijkste!! Ik kan dit iedereen aanraden. Nou ik brei er maar eens een eind aan. Me voorbereiden op de Urban Trail.

Tot volgende week, Kimberly

De kandidaten van de Afvalrace Oosterhout wordt begeleid door Enforce Breda/ Oosterhout
Je kunt de Afvalrace ook volgen via Facebook en YouTube

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen