Afvalracer Chantal: “Eindfeest noem ik liever mijn Tussenfeest”

Foto: Afvalracer Chantal

Bijna 6 maanden geleden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de nieuwste blog van Afvalracer Chantal.

Nog een week knallen!

Nog een weekje knallen en dan vindt de finale plaats met natuurlijk een eindfeest. Persoonlijk noem ik het liever een tussenfeest. Natuurlijk ben ik blij en trots met mijn behaalde resultaat tot nu toe … maar ik ben er nog niet, ook na 5 april gaat het gewoon door, ondertussen heb ik heb 2/3 van mijn gewichtsdoel erop zitten, en ik wil graag de nodige kilo’s nog kwijtraken waardoor ik echt richting een gezond gewicht ga. Toch is het leuk om straks met mijn medekandidaten een gezellige avond te hebben en terug te kijken op deze ongelofelijke mooie reis, zonder deze kans was ik nooit geworden, wie ik nu ben, fitter, sterker, een aantal kilo’s lichter en stukken minder perfectionistisch dan voorheen.

Levensstijl volledig omgegooid

Tijdens de afgelopen 6 maanden heb ik mijn levensstijl volledig omgegooid. Van een sport hater naar een sportieve gezonde vrouw. Ik probeer elke dag zo gezond mogelijk te eten. Ongezonde voeding, onnodige vetten laat ik zo veel mogelijk staan. Maar af en toe lekker zondigen, een stukje taart, blokje kaas, een stukje chocolade of een heerlijk wijntje doe ik nog steeds. Ik heb in principe geen voedingsmiddelen afgezworen. Ik probeer zo vers en gezond mogelijk te eten en vooral balans aan te brengen in mijn voedingspatroon. Op woensdag een stukje taart, betekent op donderdag beter opletten! Een wijntje in het weekend, is op maandag net wat harder sporten.

Balans vinden

Er zaten er weken bij waarin ik zowel Roy en de kinderen amper heb gezien of gesproken en dat was zwaar. Het gebeurde regelmatig dat ik om 7.00 uur de deur uit ging voor mijn werk en om 21.30 uur pas thuis kwam na het sporten. Ik zal daar ook na de Afvalrace mijn balans in moeten vinden en ik ben ervan overtuigd dat dit gaat lukken.
Zoals gezegd ben ik er nog niet. Ik ga door waar ik mee bezig ben en dat zal niet altijd gemakkelijk zijn maar met de juiste voeding balans en 3 à 4 sportmomenten per week waarin ik mijzelf wel blijf uitdagen moeten zorgen voor de “juiste”stok achter de deur.

Maar voor nu fijn weekend en dan alvast vooruit kijken naar de “tussentijdse “ afsluiting.
Liefs Chantal

De kandidaten van de Afvalrace Oosterhout wordt begeleid door Enforce Breda/ Oosterhout
Je kunt de Afvalrace ook volgen via Facebook en YouTube

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen