Afvalracer Chantal: “Afvalrace is afgelopen, ik heb het gevoel dat ik iets mis…”

Foto: Afvalracer Chantal

Zes maanden geleden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gingen er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Vorige week vrijdag was het Eindfeest en werd de Afvalrace feestelijk afgesloten. Hieronder dan ook de laatste blog van Afvalracer Chantal.

‘The Day After’

Het is zaterdagochtend 6 april  6.30 uur, the day after, ik heb een onbehaaglijk gevoel in mijn buik, het gevoel dat ik iets mis. Het gevoel dat ik iets kwijt ben. En dan besef ik dat het afgelopen het is. Het is klaar! Het is gemis wat ik voel in mijn buik. De Afvalrace Oosterhout zit erop! De afgelopen 180 dagen ben ik intensief bezig geweest met vooral mijzelf, het zoeken na een weg die lijdt naar een gezonder leven. Een weg die velen willen bewandelen, alleen weet je niet hoe! Het stappen uit de neerwaartse spiraal, die welbekende vicieuze cirkel, het kritisch naar jezelf kijken en het naleven van jouw dromen. Soms keek ik ernaar uit dat het klaar was. Nu het klaar is mis ik het meteen. Vandaag overheerst het gevoel “Kan ik het wel alleen”?

Smile op mijn gezicht

Waneer ik terug kijk op de afgelopen 180 dagen doe ik dat met een smile op mijn gezicht. Nee, het was geen makkelijke weg die ik heb afgelegd. Er zaten aardig wat pieken en dalen in. Maar ondertussen heb ik geleerd dat je tijdens een mooi avontuur kunt vallen, maar na een val sta je op, stroopt je mouwen op en gaat door met wat je wilt bereiken. Ik hoop dat ik iedereen die ook maar een beetje ongelukkig is met het lichaam waar degene in leeft met mijn verhaal heb gemotiveerd. En ja, het is eng en soms ongemakkelijk, maar zeker de moeite waard! Ik heb genoten van dit avontuur. Natuurlijk loop ik pas aan het begin dit avontuur, maar ik weet zeker dat ik hem blijf bewandelen, want hij is mooi, met af en toe wat drempels maar die zien we dan maar als een uitdaging.

Terug naar het Eindfeest

Even terug naar de dag ervoor: vrijdag 5 april: de dag van het Eindfeest, de grote finale. Ik kan niet slapen. Het is inmiddels 4.00 uur in de nacht en ik heb nog geen oog dicht gedaan. De zoveelste gebroken nacht van deze week want ik ben verschrikkelijk zenuwachtig. Uiteindelijk wordt het ochtend en hoor ik de vogels fluiten en zie de zon opkomen. Het is de dag van de finale, een dag die wie gaan afsluiten met een gezellige feestavond.

Volop verrassingen

Nadat ik de kinderen op school heb afgezet, hebben Kimberley, Renske en ik besloten om ’s morgens een kop koffie met gebak te pakken in de stad. We zijn echter zo zenuwachtig dat we een half stuk taart laten staan en rond 11.15 uur naar huis gaan om ons om te kleden. Om 12.00 uur worden we opgehaald door ex-Afvalracer Marieke (Afvalrace Oosterhout 2017-2018 red.). Zij heet ons welkom met een fles champagne en heerlijke aardbeien. We stoppen als eerst bij ICI Paris. Daar staat een visagist ter onze beschikking en worden wij voorzien van make-up. Na een korte rit belanden wij bij een kapsalon in Breda, waar ons haar gewassen en geföhnd wordt. Hierna rijden we door naar Jeugdland in Ulvenhout waar een fotoshoot zal volgen en we gezellig kunnen borrelen met de medekandidaten. Daarna een heerlijk buffet met alle trainers. Langzaam wordt het later op de avond en de zaal gaat zo meteen open. Daar gaan we op weg naar het podium en een volle zaal mensen, zo gaaf om te zien. Dan is het officiële gedeelte aangebroken. Onze trainers roepen ons een voor een naar voren. Eindelijk mag ik onder luid gejuich het podium op en dat zit het erop, het is voorbij!! En wat zal ik het gaan missen. Het bloggen en vloggen, de personal training van Michael, de spanningen bij mijn wekelijkse weegmomenten… Maar het was geweldig. Nogmaals dank aan alle mensen die dit mogelijk gemaakt hebben!

Tranen

Ondertussen is het maandagavond 7 april en het onbehaaglijke gevoel in mijn buik is nog steeds niet weg. Ik heb het afgelopen weekend best wel wat traantjes gelaten. Logisch, want ik ben ervan overtuigd dat ook dit bij het hele proces hoort. Het is niet zomaar iets wat ik de afgelopen 180 dagen gepresteerd heb. Daar kom ik nu achter. Mijn eigen Afvalrace is nog niet ten einde. Ik ga proberen om er voor 27 juli nog 10 kg af te krijgen. En ik blijf sporten bij Enforce. Maar voor de Afvalrace en Oosterhout Nieuws is dit mijn allerlaatste blog.

Ik ga de Afvalrace ontzettend missen. Niet de vlogs, de blogs of de aandacht in de spotlights. Maar vooral het delen van mijn verhaal waar ik mensen mee kon inspireren. Dat er voor iedereen een weg is om te worden wie je graag wilt zijn! Leef je eigen droom!

Ik houd jullie op de hoogte.
Liefs, Chantal

KLIK HIER en geef je op voor de gratis nieuwsbrief van Oosterhout Nieuws!

De kandidaten van de Afvalrace Oosterhout werden begeleid door Enforce Breda/ Oosterhout
Je kunt de Afvalrace ook volgen via Facebook en YouTube

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden