Kletscafé over ijsbaan, vuurwerk en afscheid burgemeester Fränzel

Foto: Theater de Bussel

Zondagmiddag 9 december van 13.00 tot 15.00 uur is er weer een ‘Kletscafé’ in de foyer van Theater de Bussel met aansluitend een spetterend optreden van The Masters of Entertainment. De presentatie is in handen van Martine Huijbregts, Arno Meulendijks en René van Bijnen.

‘Vuurwerk alleen afsteken op Slotjesveld’

In het eerste uur vertellen Ad Jespers en Dré de Jong over de IJsbaan en wordt er aandacht gegeven aan Wekkoe Kwekku, het jeugdsauwelen nieuwe stijl. Theo van Drunen zal een aantal liedjes uit zijn nieuwe Theatershow. Daarnaast komen voor- en tegenstanders van vuurwerk in de oudejaarsnacht aan het woord. Door middel van een tweetal stellingen wordt het publiek betrokken bij de diverse onderwerpen. De stelling bij het eerste onderwerp luidt: de ijsbaan moet er jaarlijks zijn, betaald door de burgers van Oosterhout. En de stelling bij het tweede onderwerp is: vuurwerk afsteken mag, maar uitsluitend op het Slotjesveld. De laatste stelling mag rekenen op flink wat ‘vuurwerk’.

Afscheid burgervader

Het tweede uur staat volledig in het teken van het afscheid van waarnemend burgemeester Marcel Fränzel, die in amper een jaar tijd een behoorlijke populariteit verwierf, maar niet ‘in’ is voor een vaste burgemeesterspost. Op 1 januari vertrekt hij naar de gemeente Altena om opnieuw waarnemend burgemeester te zijn. Ook dit tweede uur geeft Theo van Drunen acte de présence en staan er nog enkele verrassingen op het programma. Het Kletscafé is gratis toegankelijk en ook het eerste kopje koffie is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen