Veelbelovende eerste repetitie van Frenckenmusical ‘De Vloek van de Roos’

Foto: Frencken

De eerste repetitiezondag van de musical van het Mgr. Frencken College verliep veelbelovend. Het was voor het eerst dat alle disciplines – de band, het koor, de acteurs en de dansgroep – bij elkaar kwamen en in de nieuwe aula van de school repeteerden. Op 11 en 12 april a.s. wordt ‘De Vloek van de Roos’ opgevoerd in Theater de Bussel in Oosterhout.

Honderd leerlingen en docenten

Het afgelopen jaar werd er op het Mgr. Frencken College door ruim honderd leerlingen en docenten al keihard gewerkt om een schitterende nieuwe musical op de planken te kunnen brengen: ‘De vloek van de roos’. Dit is alweer de zevende musical die het Frencken op de kaart zet na de successen van o.a. ‘Rydell High’, ‘Quasimodo’ en ‘Jailhouse Jazz’.

Belle en het Beest

‘De vloek van de roos’ is een bewerking van het verhaal van ‘Belle en het Beest’, de Disney-klassieker uit 1991. Het verhaal speelt zich af in een betoverd kasteel, waar een arrogante prins door een vloek verandert in een beest. Alleen ware liefde kan deze vloek doorbreken. Het beest heeft de hoop eigenlijk al opgegeven, totdat er ineens een mooi meisje het kasteel binnen komt lopen, op zoek naar haar vader. Zal dit meisje de ware zijn? Of steekt casanova Gaston daar een stokje voor?

Bekende muziek

Het belooft een heerlijke avond te worden met veel bekende Disney klassiekers, maar ook nummers als ‘Thriller’, ‘River deep mountain high’ en ‘You can’t hurry love’. De musical wordt muzikaal ondersteund door een achtkoppige liveband bestaande uit leerlingen en docenten en door een groot koor bestaande uit leerlingen en (oud)personeelsleden, beiden onder leiding van Michiel Geerts. Een grote dansgroep staat onder leiding van Gerwin Krijnen en de regie van de enthousiaste acteurs is in handen van Marieke Migchielsen. Hoofdrollen worden vertolkt door Jada Blomont, Joep Donkers en Sem Rozendaal. En zelfs conciërge Ton Oomen speelt een glansrol. Aan het prachtige decor wordt momenteel hard gewerkt; dit wordt gerealiseerd onder leiding van Jeroen Veenstra.

Meer informatie

De complete groep is enthousiast en kijkt er erg naar uit om voor volle zalen te spelen. De kaartverkoop start 1 maart via de website van theater De Bussel. Voorstellingen: op 11 en 12 april 2019 om 15.45 uur (10 euro) en om 20.00 uur (12,50 euro). De musical is ook geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden