Lezing Poppy’s: ‘Over levenskunst, zingeving in tijden van ziekte’

Foto: Inloophuis Poppy's

Op 27 maart geeft Beatrijs Hofland van 19.30 tot 21.30 uur bij Poppy’s Inloophuis een lezing met als thema ‘Over levenskunst, zingeving in tijden van ziekte’. Entree is gratis, vooraf wel even aanmelden.

Leven is onderweg zijn

Als alles goed gaat, leef je gericht op de toekomst, kijk je soms achterom. Maar als je ziek wordt, dringt het hier en nu zich aan je op. In tijden van crisis of verdriet zijn de gewone antwoorden niet altijd voldoende. Dan stelt het leven je ineens grote (levens)vragen. Dat is waar zingeving om gaat: over het leven, jouw leven, en de antwoorden die je zoekt. Zingeving zit echter ook in alledaagse dingen, die voor jou van waarde blijken te zijn. Te belangrijk om aan het toeval over te laten!

Jouw ‘Schatkaart’

We maken een ontdekkingsreis langs levensbeschouwelijke verhalen en bronnen waar mensen zich door gesterkt voelen. Omdat zingeving alles te maken heeft met zin zoeken en zin vinden, gaan we ook zelf aan het werk. Met creatieve oefeningen verkennen we de vragen: Wat is voor jouw de moeite waard om te koesteren? Hoe ziet jouw ‘schatkaart’ eruit? Ik hoop je te ontmoeten.

Over Beatrijs Hofland

Spreker Beatrijs Hofland (1975) is geestelijk verzorger bij Stichting Groenhuysen. Ze begeleidt mensen voor wie het leven niet meer zo vanzelfsprekend is. Ze heeft ruime ervaring in palliatieve zorg, oncologie, revalidatie en geriatrie. Ze heeft een eigen praktijk en schrijft voor haar vakgebied en geeft lezingen en workshops op het gebied van mindfulness en zingeving. In 2018 heeft ze ook een rouwgroep binnen Poppy’s begeleid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen