Gratis lezing over spreektaal als Oosterhout Cultureel Erfgoed

Foto: techtewerk.nl

Interesse in dialect en taal? Dan moet je maandagavond 25 maart echt gaan kijken bij ’t Echte Werk in het auditorium van het Frencken College. De avond start om 19.15 uur en de entree is gratis.

Spreektaal als Cultureel Erfgoed

Op 25 maart 19.30 is in het kader van het project een lezing in het Mgr. Frencken College. Inloop vanaf 19.15 uur. Er is een gesprek tussen Andy Marcelissen, meervoudig Brabants kampioen tonpraoten, en Heidi Buitels, coördinator bij Brabantkennis. Prof. Dr. Jos Swanenberg zal een lezing geven over taal en identiteit en de rol daarin van het Brabants. Rensz Gorisse zingt met begeleiding van Noud Koevoets een aantal liederen in het Oosterhoutse dialect. De avond is gratis toegankelijk.

“Wat je zegt dat ben je zelf”

Uitgangspunt bij dit project is de spreektaal van de jeugd met al hun eigentijdse eigenaardigheden. Van daaruit verkennen ze het verschil in toepassingen van het Standaard Nederlands en spreektalen, waaronder het Oosterhoutse dialect. Het project wordt ontwikkeld i.s.m. Miranda van Bragt, docent cultuurvakken aan het MFC en cultuurcoach bij H19. De leerlingen verwerken hun bevindingen in rap, dans, tekeningen, film of werkstukken. Resultaten kunnen getoond worden op de tentoonstelling in De Bussel op 30 juni. Kijk op de onderstaande website voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen