Lezing ‘Seksualiteit en intimiteit bij kanker’ bij Poppy’s

Foto: Rawpixel.com via Pexels

Op woensdag 15 mei geeft Henriette van Amerongen vanaf 19.30 uur een lezing over ‘Seksualiteit en intimiteit bij kanker’ bij Inloophuis Poppy’s aan de Mathildastraat 31. Entree is gratis.

Intimiteit verdwijnt naar de achtergrond

Bij seksualiteit denken we meestal aan plezier en ontspanning. Kanker roept echter vaak spanning en angst op. Seksualiteit en intimiteit verdwijnen dan nog wel eens naar de achtergrond. Behandelingen eisen immers alle aandacht op. Patiƫnten nemen hun vragen over seksualiteit en intimiteit niet altijd mee in hun gesprekken tijdens de behandeling en nazorg. Ze verwachten dat de hulpverleners er over beginnen. Maar dat gebeurt vaak niet. Ook onderling tussen partners is het moeilijk om het er gewoon over te hebben en dat zorgt voor veel misverstanden. Tijdens de lezing worden deze ervaringen en andere aandachtspunten behandeld.

Lastig onderwerp bespreekbaar

Spreker Henriette van Amerongen is vanaf 2007 trainer voor IPSO en geeft trainingen in inloophuizen door heel Nederland. Voordien heeft ze gewerkt als preventiewerker en voorlichter bij Rutgers, kenniscentrum voor seksualiteit. Daar heeft ze het lastige onderwerp seksualiteit en intimiteit voor diverse doelgroepen op een interactieve manier bespreekbaar gemaakt.

Meer informatie

De lezing ‘Seksualiteit en intimiteit bij kanker’ wordt gegeven bij Inloophuis Poppy’s aan de Mathildastraat 31. Inloop vanaf 19.00 uur en de lezing start om 19.30 uur. Nadien is er gelegenheid tot napraten. Entree is gratis, maar er wordt gevraagd vooraf aan te melden via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen