Zondag slootjesdag voor kinderen in de Oranjepolder

Foto: IVN Mark & Donge

Op zondag 16 juni is er tussen 11.00 en 16.00 uur een speciale Slootjesdag voor kinderen in de Natuurtuin Oranjepolder. Word jij een echte slootjesexpert?

Ontdek de (onder)waterwereld

In de Natuurtuin zijn verschillende poelen waar je waterdiertjes kan vangen. In de poelen en sloten wemelt het van de waterdiertjes. Kikkers en visjes, die ken je wel. Maar heb je weleens schaatsenrijders gezien, insecten met lange poten waarmee ze op het water lopen, of schrijvertjes die op het water schrijven met cirkels en lange lussen. De gidsen zorgen voor schepnetjes, loeppotjes en waterbakken, dan kunnen we al die beestjes van dichtbij bekijken. Je mag ook je eigen spullen meebrengen, dan hoef je zeker niet op je beurt te wachten. Trek kleren aan die wat nat en modderig mogen worden en laarzen zijn ook wel handig aan de waterkant. Wie weet word jij een echte slootjes-expert!

Meer informatie

Vrije inloop tussen 13:00 en 16:00. Je treft Natuurtuin Oranjepolder aan de Domeinweg 9. De IVN Natuurtuin ligt iets ten noorden van de wijk Dommelbergen aan de Domeinweg 9, 4908 BK Oosterhout. Deze ligt evenwijdig aan de Statendamweg. Deze is eenvoudig te vinden door vanaf de A59 afslag 33- Oosterhout te nemen. Je komt dan vanzelf op de Statendamweg. Vlak vóór (± 50 m.) de rotonde ga je linksaf en direct wéér links, de Domeinweg. Rijd een stuk de polder in. Aan de linkerkant van de weg ligt de IVN Natuurtuin. Vanuit Oosterhout zelf ga je ook via de Statendamweg maar nu vlak ná de rotonde rechtsaf en direct linksaf, de Domeinweg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen