Interactieve lezing over dementie bij Theek5

Kasper Bormans
Kasper Bormans
Foto: Theek5

De lezing over het boek “Wat Alz?” op woensdag 18 september bij Theek5 Oosterhout is een interactieve beleving, waarin een nieuwe vorm van communicatie centraal staat die gericht is op emotie, het zintuigelijke en het onbewuste. De centrale vraag is hoe je mensen in beweging kunt krijgen, ook als je moeilijk contact met hen kunt maken.

Waarom en voor wie

Dementie is niet alleen zwaar voor de persoon zelf maar ook voor zijn omgeving. Mantelzorgers, hulpverleners en familie zijn min of meer ook een slachtoffer van de ziekte. Hoe kunnen we deze groep beter contact laten leggen met hun dierbaren? Dementie is meer dan een geheugenverlies, ook de communicatie met de dementerenden wordt minder. Door het ontrafelen en inzetten van bepaalde reclametechnieken is het mogelijk om beter door te dringen tot de mensen uit onze omgeving. De lezing is bedoeld voor een breed publiek, maar mensen die te maken hebben met dementie kunnen er extra inspiratie uit halen.

Kasper Bormans

Kasper Bormans is een jonge onderzoeker aan de KULeuven die verschillende onderzoeksdomeinen op een verrassende wijze combineert. Hij is een gewaardeerd keynote speaker op zeer uiteenlopende manifestaties in binnen- en buitenland. Hij doctoreert als ‘gewetenschapper’ aan de Leuven School for Mass Communication Research (KULeuven). Hij is auteur van het succesboek ‘Wat Alz?’ en bedenker van het verrassende Spel van de Verbeelding. In zijn recente publicatie ‘Een nieuw geheugenpaleis’ vind je een unieke toegangscode tot zijn mobiele applicatie ‘MemoryHome’, die mensen met dementie en hun omgeving verbindt aan de hand van geheugenpaleizen.

Meer informatie

In de lezing vertelt Bormans meer over hoe je mensen in beweging krijgt, ook als het moeilijk is om contact met hen te maken. Met zijn lezing richt hij zich op jong en oud. Bormans is in België, ondanks zijn jonge leeftijd, gezien als een beroemdheid die zijn alternatieve kijk op Alzheimer verspreidt. De lezing wordt gehouden op woensdag 18 september om 20.00 uur bij Theek5 Oosterhout. Kaarten kosten 7,50 per stuk en zijn verkrijgbaar bij de vestigingen van Theek 5 of via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen