Lezing van schrijver en columnist Peter Buwalda bij Theek5

Peter Buwalda
Peter Buwalda
Foto: Linda Stulic

Op dinsdag 12 november geeft de bekende schrijver en columnist Peter Buwalda een lezing bij Theek5 in Theater de Bussel.

Peter Buwalda

Theek5 organiseert op dinsdag 12 november vanaf 20.00 uur een lezing met de bekende schrijver en columnist Peter Buwalda. Martine Huijbregts zal de schrijver interviewen. Buwalda was eerder journalist en redacteur bij diverse uitgeverijen. Hij was medeoprichter van het tijdschrift Wah-Wah. Daarnaast schreef hij essays en verhalen voor literaire tijdschriften als Bunker Hill, De Gids, Hollands Maandblad en Vrij Nederland. In 1996 viel hij – toentertijd redacteur van het Kafka-katern – op met het essay Een omleiding wegens kuilen in De Gids over Bruno Schulz, Franz Kafka en Leopold von Sacher-Masoch. In september 2010 debuteerde hij met de roman Bonita Avenue, uitgegeven door De Bezige Bij. Op 22 september 2011 won hij de Academica Debutantenprijs. Op 30 oktober 2011 won hij de Selexyz Debuutprijs. Tevens won hij de Tzumprijs 2011 en de Anton Wachterprijs voor de beste debuutroman in 2012.

Otmars zonen

In maart van dit jaar verscheen zijn twee roman Otmars Zonen. Het eerste deel van een drieluik. Otmars zonen vertelt het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eiland Sakhalin strandt in een sneeuwstorm. Juist nu, wanneer onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel hem het deksel komt overhandigen van een beerput, begint Tromps daverende carrière in de oliebusiness te wankelen. Tromp – hedonist, alfaman, kroonprins van Shell en in alles het tegenbeeld van Ludwig – schat zijn twee bezoekers volkomen verkeerd in. Buwalda verkent in dit boek de grenzen van de epische wereld die hij in Bonita Avenue schiep.

Meer informatie

De lezing wordt gehouden op dinsdag 12 november vanaf 20.00 uur in de Kleine Zaal van Theater de Bussel aan de Torenstraat. Een kaartje kost 10 euro per persoon inclusief pauzedrankje en garderobe en is direct via de onderstaande link te bestellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen